Na hlavný obsah

Heger po rokovaní s Merkelovou: Nemecko je pre Slovensko kľúčovým partnerom

Nemecká kancelárka ocenila protikorupčné nastavenie vlády.

Heger po rokovaní s Merkelovou: Nemecko je pre Slovensko kľúčovým partnerom
Na snímke predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) počas videokonferencie s kancelárkou Angelou Merkelovou. Foto: facebook/Eduard Heger - predseda vlády SR

Slovenský premiér Eduard Heger (OĽANO) v pondelok (17. 5.) rokoval s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Stretnutie sa uskutočnilo formou videokonferencie, keďže kancelárka v čase pandémie neprijíma zahraničné návštevy.

Boj proti pandémii ochorenia COVID-19, vakcinácia aj politická situácia v oboch krajinách. To boli témy rozhovoru medzi Hegerom a Merkelovou. „Nemecko je pre Slovensko kľúčovým, nielen ekonomickým, partnerom v regióne,“ povedal Heger a dodal, že Slovensko má záujem tieto vzťahy ďalej rozvíjať aj v ďalších oblastiach, vrátane inovácií v automobilovom priemysle, digitálnych technológií, výskumu a vývoja, či zelenej ekonomiky.

Nemecká kancelárka ocenila protikorupčné nastavenie vlády a uviedla, že doterajšia spolupráca bola vždy dobrá a Slovensko stále patrilo medzi štáty EÚ, ktoré hľadali riešenia.

V rozhovore sa z veľkej časti venovali aj postupu očkovania v oboch krajinách, objednávkam a dodávkam vakcín aj stále platným opatreniam. Heger sa nemeckej kancelárke poďakoval za solidaritu počas pandémie aj za podporu pri rozdeľovaní vakcín. Zaujímal sa tiež o vnútropolitickú situáciu v Nemecku, ktoré v septembri čakajú parlamentné voľby. „Na stole boli tiež otázky súvisiace so vzťahom k Rusku, ale venovali sa aj mimoriadnemu stretnutiu Európskej rady, ktoré sa uskutoční 24. a 25. mája v Bruseli,“ dodáva Úrad vlády SR, ktorý o rokovaní informoval.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko