Nemec bez rúška zastrelil pumpára, ktorý mu nechcel predať pivo
21.9.2021 09:46

Nemec bez rúška zastrelil pumpára, ktorý mu nechcel predať pivo

ilustračné foto Zdroj: REUTERS/Ralph Orlowski
Uložiť článok
Muž sa počas výsluchu priznal, že odmieta dodržiavať opatrenia a čin spáchal z hnevu.

Podľa doterajších zistení nemeckej polície 49-ročný muž prišiel cez víkend na čerpaciu stanicu v Idar-Obersteine, meste na západe Nemecka, aby si kúpil pivo. Keďže nemal nasadené rúško, 20-ročný zamestnanec ho odmietol obslúžiť.

Podozrivý odišiel z čerpacej stanice, ale zhruba o dve hodiny neskôr sa tam vrátil. Ústa aj nos už však mal prekryté. Prišiel k pokladni, stiahol si rúško a začal sa s pumpárom opäť hádať.

Nakoniec vytiahol z vrecka revolver a 20-ročného študenta z Idar-Obersteinu, ktorý si na pumpe privyrábal, zastrelil, informuje SWR3. Prokurátor Kai Fuhrman uviedol, že páchateľ sa k činu priznal s tým, že muža zabil úmyselne výstrelom do hlavy.

Podľa prokurátora sa strelec cítil byť zatlačený do kúta a policajtom tvrdil, že „nevidel iné východisko“, ako to dať najavo. Pumpára vnímal ako „zodpovedného za celú situáciu, pretože vyžadoval dodržiavanie pravidiel“.

Motív činu miestnych ľudí zarazil. Mnohí nosia na čerpaciu stanicu kvety a vence, aby si uctili pamiatku obete útoku.

Pri domovej prehliadke polícia zaistila vražednú zbraň, ďalšie zbrane aj muníciu. Keďže muž nemá zbrojný preukaz, pôvod zbraní objasňujú.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.