Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Rázny krok: Táto európska krajina na najmenej dva týždne zatvára svoje hranice

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Frank Augstein)

OSLO - Nórsko v snahe zabrániť šíreniu nových, infekčnejších variantov koronavírusu SARS-CoV-2 zakáže vstup na svoje územie takmer všetkým cudzincom. Oznámila to v stredu nórska premiérka Erna Solbergová.

"Počnúc polnocou zo štvrtka na piatok zavedie Nórsko najprísnejšie pravidlá na svojom území od 12. marca," uviedla podľa agentúry AFP Solbergová na tlačovej konferencii. "Z praktického hľadiska budú hranice zatvorené pre všetkých, ktorí nežijú v Nórsku," dodala.

Toto pravidlo bude mať len niekoľko výnimiek, ktoré sa týkajú zdravotníkov prichádzajúcich zo Švédska a Fínska, osôb prepravujúcich tovar, pracovníkov energetického a bezpečnostného sektoru či zahraničných novinárov. Väčšina migrujúcich pracovníkov však bude mať vstup do Nórska zakázaný.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Vláda spomínané opatrenia prehodnotí o dva týždne, povedala Solbergová. Ďalej poznamenala, že počet nakazených osôb v krajine klesá a epidemiologické opatrenia úspešne spomaľujú šírenie koronavírusu vrátane jeho nových variantov.

Nórska metropola Oslo nedávno sprísnila obmedzenia po tom, ako orgány v ošetrovateľskom dome objavili ohnisko nákazy nákazlivejším variantom koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý prvýkrát zistili vlani v decembri v Británii. Nórsko podľa televízie NRK dosiaľ zaznamenalo 61.798 prípadov nákazy novým koronavírusom a 556 súvisiacich úmrtí.

Viac o téme: HraniceZatváranieNórskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu