Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dominike Gottovej ide o život! Hrozivá diagnóza môže byť fatálna!
Zdielať na

Dominike Gottovej ide o život! Hrozivá diagnóza môže byť fatálna!

Archívna reportáž

Nikto na svete si neželá zdravotné komplikácie, tobôž v týchto náročných pandemických časoch. Avšak nájdu sa ľudia, ktorí si privodia problémy so zdravím svojím nezdravým životný štýlom či životu nebezpečnými zlozvykmi a závislosťami. Nekontrolovateľné užívanie drog, alkoholu či cigariet rozvracia nielen rodiny, ale aj organizmus človeka. Práve posledné menované o to viac, že sú dostupné všade navôkol. Zrejme nadmerné pitie alkoholu a užívanie tabletiek spolu s vážnou diagnózou sa vypomstilo aj dcére českého Zlatého slávika.

Dominika Gottová (47) sa na nedávnej zdravotnej prehliadke dozvedela šokujúcu správu, jej vetché zdravie poznačené cukrovkou je vo vážnom ohrození. Pre denník Aha! porozprávala o vážnej diagnóze, ktorú vyriekli lekári po tom, čo zhliadli výsledky jej pečeňových testov.

O tom, že niečo nie je s jej zdravím v poriadku už tušila Dominika koncom roka 2020. Necítila sa dobre a bojovala s pretrvávajúcim kašľom a dýchavičnosťou. Napriek hrozbe koronvírusu, ktorý má podobné príznaky, však k lekárovi nešla. Vážne problémy odhalila preventívna prehliadka kvôli práci, o ktorú sa v januári 2021 uchádzala. "Zmerali mi tlak a horný som mala cez dvesto! Pani lekárka sa zdesila a hneď mi predpísala lieky. Avšak z tohto dôvodu ma na miesto nevzali," približuje neradostnú situáciu Dominika, ktorá s borí v problémoch nielen so zdravým, ale aj v financiami a v súkromnom živote s manželom Timom. Iba pred mesiacom si po stretnutí s ním, posilnená alkoholom, údajne skúsila siahnuť na život a paradoxne, práve on bol vraj jej údajným záchrancom.

Dominika sa po smrti otca na jeseň 2019 rozhodla nastálo vrátiť do rodného Česka. Avšak ani po roku sa jej nepodarilo zapadnúť a nájsť si stálu prácu. Rozhodla sa odísť naspäť do Fínska, kde spolu s manželom požiadali o sociálne bývanie:

​Dominika Gottová už dlhé roky bojuje s cukrovkou, ktorá je sama o sebe vážna diagnóza a vyžaduje skutočne prísny režim a vyberaný jedálniček. Alkohol, ktorému sa dcéra maestra pravidelne oddáva je neprípustný, a tak si jej zlozvyk vybral svoju daň. Na jej pečeni sa vytvárajú zhluky tuku, ktoré zasahujú zdravé tkanivá a zanedbaním liečby môžu viesť až k cirhóze, poškodeniu obličiek či rakovine pečene. "Dostala som na to taktiež lieky, je to sila! Viem a cítim, že so sebou niečo musím robiť," sľubuje si Dominika, ktorej ide podľa lekárov doslova o život.

​V jej živote nastal na prelome rokov zvrat, keď sa namiesto plánovaného rozvodu rozhodla dať manželstvu ďalšiu šancu. S excentrickým fínskym hudobníkom Timom Tolkkim (54) požiadali v jeho rodnej zemi o sociálny byt a teraz iba čakajú na to, kým im ho úrady odklepnú. Dominika teda možno už čoskoro odletí do Helsiniek, avšak predtým ešte musí v Prahe vyriešiť svoje záväzky a rozlúčiť sa s kamarátmi, ktorých si za viac ako rok v rodnej zemi našla. Otázne však je, či aj v Helsinkách, v spoločnosti manžela, s ktorým ju okrem iného spája aj blízky vzťah k alkoholu, vyhľadá odbornú pomoc a zabojuje už po niekoľkýkrát o svoje podlomené zdravie.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie