Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dráma pri prevoze krokodílov! Vémola sa pustili do kritikov: Vy hovädá!
Zdielať na

Dráma pri prevoze krokodílov! Vémola sa pustili do kritikov: Vy hovädá!

Archívne video

Všetkým je už zrejme jasné, že nič obyčajné a fádne v dome zápasníka MMA zrejme čakať nemôžu. Karlos Vémola (36) má rád všetko, čo je neobyčajné, dokazuje to aj posledný prírastok do jeho domácej ZOO vo Vémolande, ako nazýva svoje obydlie. Vlastne sú to prírastky až dva, dvojica obrovských krokodílov nílskych. Ich prevoz nebol práve najjednoduchší a Terminátor si za to zlízol poriadnu kritiku.

Pri prevoze dvoch krokodílov do Vémolandu samica Lela prerazila jednu stranu debny, v ktorej bola umiestnená a začala sa voľne pohybovať, čo znepokojilo aj takého veľkého bojovníka, akým je nepochybne Karel Vémola, víťaz mnohých veľkých zápasov prezývaný aj Terminátor. Nakoniec všetko dobre dopadlo a výstavné exempláre má doma, kde im pripravil veľký výbeh, aby im ku šťastiu nič nechýbalo, okrem slobody, samozrejme.

Na imidž úspešného muža si Karlos veľmi potrpí, obklopuje sa luxusom vo všetkých smeroch. Rád sa predvádza, preto kupuje drahé autá, obleky, zariadenie domu, dovolenkuje v luxusných destináciách. Ale v niečom je ozaj výnimočný. Chová doma exotické zvieratá, a to nie práve tie najbezpečnejšie. Vybudoval si malú zoologickú záhradu, kde žije levica Elsa, obrovská korytnačka Prcek, menší krokodíl, ku ktorému pribudli teraz dva obrovské. Vo veľkom akváriu pláva žralok a veľký sumec, diamantové raje a morské paryby. A túto zbierku sa snaží neustále dopĺňať o ďalšie neobyčajné exempláre. Nezabudne sa tradične pochváliť na sociálnych sieťach novým prírastkom.

Takto vyzeralo sťahovanie krokodílov:

Dobrodružnú cestu z pôvodného príbytku dvoch štvormetrových krokodílov nílskych, kde ich chovali doteraz, až do ich nového domova u Karlosa Vémolu vo Vémolande vysielal minulý štvrtok zápasník v živom prenose na instagrame, čo trvalo pár hodín, píše portál Expres.cz. Krokodíly boli uspané, ale ako naschvál sa jeden prebral počas cesty v aute a rozbil bočnú stranu debny, kde bol uzatvorený. Voľne sa začal pohybovať po priestore dodávky, čo znepokojilo aj ostrieľaného zápasníka. Našťastie sa neudialo nič vážnejšie a krokodíly boli úspešne umiestnené do pripraveného výbehu. "Zrušil som celú pracovňu a knižnicu, aby mali čo najväčší bazén. Robím možné aj nemožné," snaží sa Karlso vysvetliť hejterom, že zvieratá sú u neho v dobrých rukách. Meno pre samicu bolo jasné od začiatku, pomenovl ju po svojej snúbenici Lele. Viac sa natrápili s výberom mena pre samca, no nakoniec mu Karlos vybral meno Káčko, ktoré navrhol jeden z fanúšikov, inšpirovaný filmom Gangster Ka o Radovanovi Krejčířovi.

Nie všetci boli ale jeho novou pýchou nadšení rovnako ako on. "Zožal som plno hejtov, rovnako, ako keď prišla Elsa, že som tyran zvierat. Elsu som si vzal, pretože ju nikto nechcel, bol to odloženec. Starám sa o ňu podľa najlepšieho vedomia a svedomia," posťažoval sa Vémola. "Rovnako to bolo s tými krokodílmi. Boli posledných desať rokov v nejakom výbehu, prerástli ho a ja som ich vzal k sebe, do väčšieho výbehu. Nie som hovädo, ktoré šlo do Afriky a niekde chytilo divoké krokodíly a pritiahlo ich sem do klietky," vysvetľuje zanietený milovník exotických zvierat. "Nikdy by som do Afriky loviť nešiel. Som nadšený rybár, keď chodím na ryby, potom ich púšťam. Tie hovädá, čo píšu, že týram zvieratá, ak majú nejaké nápady alebo možnosti, ako tých krokodílov preniesť do Afriky, sem s tým! Ale myslím si, že nikto z tých hejterov na to nemá gule, financie, ani čas," sebavedome argumentuje Vémola a rozhodne nemá výčitky svedomia.

Súvisiace články

Najčítanejšie