Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

O testovanie na Orave je obrovský záujem: Hrozí nedostatok testov!

Druhým dňom v sobotu pokračuje pilotná fáza celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 v okresoch Tvrdošín, Námestovo a Dolný Kubín.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Drvivá väčšina odberných miestností sa na rozdiel od včerajška otvorila načas, testovanie je teda podstatne plynulejšie. Ako informoval prednosta Okresného úradu v Dolnom Kubíne Pavol Ľorko, v niektorých odberných miestnostiach sa tvoria rady aj preto, že sem prichádzajú ľudia z iných okresov.

Príkladom je napríklad obec Kraľovany (okr. Dolný Kubín), kde Orava hraničí s regiónmi Turca a Liptova. "Chcel by som vyzvať ľudí z iných okresov, aby si pretestovanie odložili na budúci týždeň, pretože nám to spôsobuje logistické problémy. Očakávam, že aj ministerstvo obrany k tomu vydá stanovisko a budeme musieť pristúpiť k tomu, že prioritne budú testovaní ľudia, ktorí sa preukážu trvalým pobytom v niektorom z oravských okresov, prípade budú vedieť preukázať, že pracujú na Orave, pretože napríklad je veľa Ružomberčanov, ktorí v tomto regióne pracovne pôsobia," uviedol Ľorko.

Jeho slová potvrdil v rozhovore pre televíziu TA3 aj minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). "Máme obce, ktoré majú do 200 obyvateľov a už tam majú 400 testovaných. Naozaj cítime veľký záujem ľudí z iných okresov prísť na Oravu sa nechať pretestovať. My sme mali naplánovaný určitý počet testov, ktorý samozrejme prevyšoval počet obyvateľov na Orave, ale keď to pôjde takto ďalej, možno budeme musieť dovážať ďalšie testy," poznamenal Naď.

 

Počas pilotného víkendového budú podľa neho uprednostňovaní občania z regiónu Oravy a okresu Bardejov. Ako uviedol na sociálnej sieti, boli pripravení, či už personálne alebo materiálne, na testovanie ľudí z týchto regiónov. „Samozrejme, rátali sme s rezervou, no nie je bezodná,“ dodal. Ako Naď pokračoval, situáciu majú pod kontrolou a priebeh testovania je hladký. „ Počkajte prosím na ďalší víkend,“ zdôraznil a vyzval ľudí, aby necestovali zo susedných okresov.

Trojdňové testovanie v troch okresoch na Orave a tiež v bardejovskom okrese na východe Slovenska je pilotnou akciou operácie Spoločná zodpovednosť, ktorá bude pod gesciou Ministerstva obrany SR pokračovať celoslovenským testovaním počas nasledujúcich dvoch víkendov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Ondrej Rusnák (35)
Foto
Hokejový expert o Slafkovskom a MS: Na ľade si dobre rozumie s... Sledujte, čo povedal!
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Spiš: Okrem Spišského hradu návštevníci vyhľadávajú Slovenský raj, ktorý ponúka aj atraktívne jazdy na koňoch.
Váš Tip
Na Spišskom hrade čaká turistov tento rok viacero noviniek: Uvidíte doteraz skryté zákutia a zažijete aj TOTO!