Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Anonym nahlásil bombu v dome Igora Matoviča
Zdielať na

Anonym nahlásil bombu v dome Igora Matoviča

Archívne video

TRNAVA / V dome bývalého premiéra Igora Matoviča nahlásil anonym bombu. Stalo sa tak v utorok podvečer. Na miesto okamžite dorazili policajné zložky. Nakoniec sa však ukázalo, že ide o poplach. Polícia totožnosť páchateľa preveruje. Podľa informácií TV JOJ anonym odoslal výhražky prostredníctvom mailu, v ktorom sa mali údajne nachádzať aj vulgarizmy.


"Môžeme potvrdiť, že polícia prijala oznámenie, že v objekte chránenej osoby mala byť umiestnená bomba. Prípad bol nahlásený písomne, v ženskom rode. Polícia ihneď zabezpečila priestor, vykonali sme pyrotechnickú prehliadku, a objekt prehľadal aj služobný pes vycvičený na vyhľadávanie nástrážnych a výbušných systémov. Krátko po 18.00 h sme opatrenia ukončili s negatívnym výsledkom. Totožnosť pisateľa, resp. osoby naďalej preverujeme,"  
 uviedla pre TV JOJ policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Bývalý predseda vlády Igor Matovič čelil pred svojim domom rôznym atakom. Počas Dňa boja za slobodu a demokraciu v novembri minulého roka mu prívrženci Kotlebovej ĽSNS priniesli pred dom truhlu. "To nebolo o tom, že tu máte jeden protest, na jednom mieste, v presný čas a viete, kto ho organizuje. To boli zhluky ľudí, niekde na x miestach a nevedeli ste ani, kto je pomaly organizátor, len ste mohli tušiť. A za tejto situácie a s informáciami, že si tam nesú zbrane, výbušniny a podobne, to zvládli na jednotku s hviezdičkou," uviedol v tom čase Matovič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy