Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šokujúca správa z kráľovskej rodiny! Po očkovaní sa u princeznej vytvorili zrazeniny!
Zdielať na

Šokujúca správa z kráľovskej rodiny! Po očkovaní sa u princeznej vytvorili zrazeniny!

Archívna reportáž

Azda nie je horúcejšej témy dnešných dní ako prebiehajúce očkovanie miliónov ľudí po celom svete. Výrobcovia vakcín sa predbiehajú, ktorá je účinnejšia, avšak niektoré spoločnosti sa nevyhli aj nepríjemnostiam v podobe vážnych, niekedy až fatálnych reakcií u niektorých ľudí. Aj keď benefity očkovania prevyšujú jeho riziká, azda každý, kto sa na očkovanie podujal dúfa, že práve on nebude v tej maličkej ohrozenej skupinke. Najmä najčastejšie spomínané krvné zrazeniny si svoje obete nevyberajú, tento problém sa prejavil aj u členky britskej kráľovskej rodiny.

Princezná Michaela z Kentu, rodáčka z Karlových Varov, utrpela podľa informácii denníka The Sun vážne nežiadúce účinky, ktoré sa prejavili v čase po očkovaní proti koronavírusu a už mesiac sa z nich zotavuje v domácej liečbe. V krvi sa jej totiž po oboch dávkach vakcíny vytvorili zrazeniny, avšak podľa oficiálnych informácii nebola zistená súvislosť medzi nimi a absolvovaným očkovaním.

Princezná Michaela z Kentu, známa aj ako barónka Marie Christine Ida von Reibnitz, ktorej v žilách koluje maďarská a nemecká krv, je manželkou bratranca kráľovnej Alžbety II., princa Michaela z Kentu. V jej krvi však, žiaľ, aktuálne kolujú aj život ohrozujúce krvné zrazeniny.  Zdravotný stav barónky sa zhoršil potom, čo sa dala zaočkovať už druhou dávkou vakcíny od spoločnosti AstraZeneca. "Princezná sa odrazu necítila dobre, až tak, že musela vyhľadať lekársku pomoc. Pre rodinu to bolo veľmi náročné obdobie," prezradil zdroj z okolia rodiny princeznej pre spomínaný denník.

Kráľovská rodina zažíva smutné obdobie, vo veku nedožitých 100 rokov zomrel jej popredný člen, manžel kráľovnej Alžbety II., princ Filip:

​Iba na jeseň roku 2020 si pritom 76-ročná členka kráľovskej rodiny ochorením Covid-19 prešla na vlastnej koži a musela sa dlhé týždne izolovať v jej obydlí v Kensingtonskom paláci v Londýne. Napriek tomu sa rozhodola svoje zdravie poistiť aj dávkou vakcíny, ktorej reputácia sa otriasa v základoch práve pre viacero prípadov krvných zrazenín, z ktorých niektoré dokonca skončili smrťou. Súvislosť sa potvrdila v prípadoch, keď bol pacient nositeľom vzácnej genetickej krvnej poruchy. To, či rovnakou diagnózou trpí aj princezná nie je známe, avšak súvislosť s vakcínou oficiálne nebola potvrdená. 

S kráľovnou Alžbetou má princezná Michaela z Kentu blízky vzťah:

Hovorca princeznej sa k prípadu nevyjadril, nakoľko podľa jeho slov "nemôže komentovať zdravotné problémy svojej klientky"Iba začiatkom mája 2021 pritom britskí vládni poradcovia uviedli, že by osobám vo veku 30 až 39 rokov mala byť, ak je to možné, ponúknutá alternatíva k vakcíne od AstraZeneca práve kvôli hrozbe tvorby krvných zrazenín. Avšak milióny dávok tejto vakcíny boli podané ľudom v rôznych krajinách Európy a komplikácie sa v súvislosti s ňou potvrdili iba u veľmi malej skupiny ľudí. Tým sa však, žiaľ, túžba po ochrane pred smrtiacim vírusom stala osudnou. To, v akom stave sa po mesiaci liečby princezná momentálne nachádza a či je mimo ohrozenia života zatiaľ palác nepotvrdil. "Pre jej blízkych bolo veľmi ťažké pozerať sa na jej utrpenie," dodal zdroj.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie