22.9.2021 10:39 | Hardvér

Tachyum sprístupní emulačný systém Prodigy ďalším záujemcom. Spúšťa nový portál

Zdroj: istock

Tachyum spúšťa nový portál pre záujemcov o nový univerzálny čip Prodigy. Prístup bude poskytnutý aj vybraným univerzitám.

Spoločnosť Tachyum spúšťa nový portál pre záujemcov o skorý prístup k emulačnému systému Prodigy. Ako píše spoločnosť v tlačovej správe, záujemcovia tu nájdu súbory aj informácie o jej novom univerzálnom čipe.

Potenciálni zákazníci či partneri sa vďaka novej iniciatíve môžu dostať medzi prvých, ktorí si budú môcť priamo overiť funkčnosť a vyskúšať možnosti novej univerzálnej platformy.

„Ako smerujeme k nasadeniu nášho čipu Prodigy, dostávame sa do bodu, kedy môžeme poskytnúť širší prístup k našej infraštruktúre, ktorá dozrieva,” uviedol zakladateľ a CEO spoločnosti Tachyum Radoslav Danilák. Práve rozširovanie emulačných nástrojov má podľa neho pomôcť rozširovať natívny softvérový ekosystém.

Prístup len pre overených

Prístup k plne funkčnému emulačnému systému, na ktorom už bol úspešne spustený aj operačný systém Linux, však získajú len overení zákazníci a partneri. Spoločnosť tiež dodáva, že prístup k jej infraštruktúre bude poskytnutý aj vybraným univerzitám.

Vďaka prednostnému prístupu si záujemcovia budú môcť otestovať kompatibilitu aplikácií x86 a zmiešané natívne, respektíve emulované binárne súbory x86, ARM i RISC-V.

Čítajte aj Tachyum a STU v Bratislave podpísali memorandum o porozumení a spolupráci

Okrem samotného testovania môžu partneri a zákazníci v predstihu odštartovať prvé fázy vývoja softvéru ešte pred dostupnosťou samotnej základnej dosky so štvor-soketovým referenčným dizajnom. Tachyum pritom opätovne tvrdí, že spomínanú dosku bude mať k dispozícii v prvom štvrťroku budúceho roka.

Potenciálni záujemcovia o skorý prístup do programu sa môžu registrovať na webovej adrese www.tachyum.com/customers.

Čítajte aj O pár mesiacov pôjde procesor Prodigy do výroby, hovorí šéf Tachyum