Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V obrovskom slalome bola Vlhová na 15. mieste, triumfovala Švédka Hectorová
Zdielať na

V obrovskom slalome bola Vlhová na 15. mieste, triumfovala Švédka Hectorová

Archívna reportáž

Archívna reportáž: Petra Vlhová pred koncom roka zvíťazila v slalome v Rakúsku

KRANJSKA GORA / V Slovinskej Kranjskej Gore triumfovala v obrovskom slalome Švédka Sara Hectorová, ktorá pred druhou Francúzskou Tessou Worleyovou mala náskok 96 stotín. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa umiestnila na 15. mieste so stratou 2 sekúnd a 55 stotín pred prvou Hectorovou.

Druhé kolo v obrovskom slalome ovládla Švédka Sara Hectorová, ktorá sa vrátila do tejto sezóny po zranení. Prvé miesto po prvom kole obhájila aj v druhom a v cieli skončila s časom 2:15.79. Na druhom mieste skončila Tessa Worleyová a na tretí stupeň víťazov sa postavila Talianka Marta Bassinová. Aktuálna líderka v hodnotení obrovského slalomu tejto sezóny, Američanka Mikaela Schiffrinová skončila na 7. mieste so stratou dvoch sekúnd a piatich stotín.

Po prvom kole bola Petra Vlhová na 15. mieste

Slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej skončila pätnásta po prvom kole obrovského slalomu žien Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v slovinskej Kranjskej Gore. Dvadsaťšesťročná Liptáčka sa na zjazdovke Podkoren predstavila ako štvrtá a po svojej jazde sa zaradila na poslednú 4. priečku, keď na vedúcu Francúzku Tessu Worleyovú strácala 1,43 sekundy a za vtedy treťou Američankou Mikaelou Shiffrinovou o tri stotinky. Preteky v Kranjskej Gore sú náhradou za Maribor, kde podmienky nedovoľovali organizáciu pretekov SP.

Petra Vlhová je aktuálne tretia v hodnotení obrovského slalomu tejto sezóny. Líderkou je Mikaela Shiffrinová, ktorá nútene vynechala "obrák" v rakúskom Lienzi v závere decembra. Druhá je priebežne Sara Hectorová. V celkovom poradí SP vedie Shiffrinová s náskokom 115 bodov pred Vlhovou.

Súvisiace články