Denník N

Ráno s NHL: O čom je „rempemánia“? Mladík hrá päť minút za zápas a bije sa ako za starých čias

Matt Rempe. Foto - TASR/AP
Matt Rempe. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobré ráno,

ak ste za posledný mesiac sledovali niektorý zo zápasov New Yorku Rangers, ale nezaregistrovali ste na ľade nováčika menom Matt Rempe, veľmi pravdepodobne je za tým jeden z týchto dôvodov:

  • lebo v priemere nehrá viac ako 6 minút;
  • lebo práve sedel na trestnej lavici alebo sa už vylúčený sprchoval v šatni;
  • lebo práve nehral pre 4-zápasový dištanc za úder lakťom do hlavy Jonasa Siegenthalera z New Jersey.

Rempe je kanadský nováčik v NHL, ktorý má 21 rokov, meria 201 cm a váži 109 kilogramov. Rangers si ho vybrali v drafte 2020 zo 165. miesta. Hrá na poste útočníka, ale smerom do ofenzívy toho nemá veľa čo ponúknuť. Za 12 zápasov dal jeden gól a pridal jednu asistenciu. Padol po tom, ako clonil pred brankárom a tečoval nastrelený puk.

„Pravdepodobne najškaredší prvý gól v histórii NHL, ale beriem ho,“ glosoval svoj prvý zásah v kariére v zápase proti Philadelphii. Okrem toho už iba jedna asistencia, 54 trestných minút, 2 vylúčenia a spomenutý 4-zápasový dištanc.

Prečo sa teda v New Yorku odrazu rozpútala „rempemánia“, ako označili toto obdobie v denníku New York Post?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie