Štefan Harabin o súdnej rade: Volal mi Andrej Danko, nomináciu som prijal
Diskusia/ 54Uložiť článok
2 min. čítania
22. apr. 2024 o 16:07
akt. 22. apr. 2024 o 17:30
2 min. čítania

Štefan Harabin o súdnej rade: Volal mi Andrej Danko, nomináciu som prijal

Štefan Harabin na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku 25. 3. 2024 Zdroj: Diana Michaličová/Aktuality.sk
Uložiť článok
Justícia je podľa bývalého ministra spravodlivosti a šéfa Najvyššieho súdu v rozklade, a preto sa rozhodol vrátiť do súdnej rady.

Exminister spravodlivosti, bývalý šéf Najvyššieho súdu aj súdnej rady a neúspešný prezidentský kandidát Štefan Harabin bude kandidátom národniarov na člena Súdnej rady SR. Pre Aktuality.sk potvrdil, že s nomináciou súhlasil. „Dnes ráno ma oslovil pán predseda Andrej Danko, či by mohli dať návrh na moju kandidatúru a ja som povedal, že áno,“ reagoval Harabin. O tom, že je neúspešný kandidát na prezidenta nominantom SNS do súdnej rady, informoval na sociálnej sieti poslanec Rudolf Huliak.

Na otázku, či má Harabin ambíciu stať sa po Jánovi Mazákovi aj predsedom súdnej rady reagoval, že sa takými vecami teraz nezaoberá. „Ja som nikdy neurobil žiadnu iniciatívu ani aktivitu, aby som sa stal predsedom súdnej rady, ministrom, alebo podpredsedom vlády. Vždy som takéto ponuky skôr odmietal,“ dodal.

Motiváciou stať sa členom súdnej rady bolo podľa Harabina pojednávanie s vojakom obžalovaným zo zločinu neuposlúchnutia rozkazu. Tam vraj videl, v akom rozklade je justícia. „Nie je možné byť k tomu rozkladu ľahostajný,“ komentoval.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.