Denník N

V Košiciach vznikne nové nákupné centrum. Väčší je tam iba komplex Optima

Košické centrum Optima. Foto - Atrim Optima
Košické centrum Optima. Foto – Atrim Optima

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • V meste sa chystá výstavba nového obchodného centra až za 60 miliónov eur.
  • Slúžiť bude prioritne na predaj potrieb pre domácnosť.
  • Môže za ním stáť veľká nábytkárska sieť.
  • IKEA zatiaľ nepotvrdila, no ani nevylúčila, či by sa tento nový objekt mohol stať jej druhým tuzemským obchodom. Zatiaľ má v krajine iba jeden v Bratislave.

V Košiciach má vzniknúť nové obchodné centrum s pracovným názvom OCKE. Ak získa všetky povolenia a následne sa aj naozaj postaví a otvorí, pôjde o druhé najväčšie košické nákupné centrum po Atrium Optima. Kým Optima má podlahovú plochu 53-tisíc štvorcových metrov, nové centrum má mať len o šesťtisíc štvorcových metrov menej.

Ako vyplýva z projektu predloženého domácim povoľovacím úradom, nový komplex má prioritne slúžiť na predaj rozličného tovaru pre domácnosti, no bude mať aj reštauračné priestory a prevádzku na predaj potravín.

Môže teda za ním stáť nejaký veľký nábytkársky reťazec, hoci projekt predložila cez svoju slovenskú dcéru rakúska stavebno-projektantská skupina Delta Holding.

Tá zatiaľ pre Denník E nespresnila, kto jej jej klientom, no z referencií zverejnených na jej webovej stránke vyplýva, že na Slovensku už stavala

Na čítanie potrebujete aspoň štandard predplatné.

Dnes na dennike.sk

Firmy

Obchod

Reality

Ekonomika

Teraz najčítanejšie