2021-07-29 17:00:00
Volkswagen Taigo 2021
Volkswagen Taigo 2021
Zdroj: Volkswagen

FOTO: Volkswagen dnes ukázal nový model Taigo. Väčší ako Polo, menší ako T-ROC

Model Taigo zažíva svoju európsku premiéru. Vyrábať sa bude v Španielsku.

 

Volkswagen sa už dávnejšie nechal počuť, že do Európy privezie svoj brazílsky model Nivus. Nejde však o dovoz áut vyrobených v Brazílii, auto je špecifické pre EÚ a výroba začne v Španielsku. Spolu s modelmi Polo a T-Cross stojí na stavebnici MQB-A0. 

Nový model Taigo je teda niečo ako Polo Cross. Je však výrazne väčší ako Polo a svojimi vonkajšími rozmermi atakuje crossover zo segmentu C zvaný T-ROC. Taigo ale stavia len na zvýšenú karosériu a za žiadnych okolností neponúkne pohon všetkých kolies. To práve T-ROC dokáže. Je teda bližšie k modelu T-Cross, avšak aj ten je menší, akurát zameraný skôr na prakticky zmýšľajúceho zákazníka. Taigo chce zaujať zvýšenou karosériou, úspornými motormi a štýlovou siluetou kompaktného SUV Coupe.

Model meria 4260 mm na dĺžku, 1750 mm na šírku a 1490 mm na výšku. Rázvor kolies je 2566 mm.

Podkapotou modelu nájdete výhradne benzínové motory. Vyberať si budete môcť z 1,0 litrového trojvalca, či 1,5 litrového štvorvalca. Všetky motory budú prepĺňané a tie silnejšie kombinovateľné s prevodovkou 7DSG. Výkon štartuje na 70 kW a pokračuje k 1,5 TSI so 110 kW.

Zaujímavé je, že auto napriek svojej dynamickejšie pôsobiacej karosérii ponúkne v kufri podobnú hodnotu ako hranatejší T-Cross – 438 litrov voľného objemu.

Auto získalo z poličiek koncernu Matrix LED svetlá, čiastočne autonómnu jazdu na úrovni 2 vďaka hŕbe asistentov, 9,2 palcový displej infotainmentu, bezdrôtové nabíjanie a až 18-palcové kolesá. Na obrázkoch v galérii vidíte tri farebné prevedenia najvyššej výbavy R-Line.  


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Volkswagen

Komentáre k článku


Stream naživo