Je to len pár dní odkedy sme boli svedkami prekvapivého tweetu Elona Muska, ktorý na Twitteri oznámil, že Tesla prestala prijímať bitcoiny za nákup svojich elektromobilov kvôli jeho spotrebe energie. Cena najväčšej kryptomeny už vtedy zažila poriadny pokles, ktorý sa však dnes po Muskových tweetoch opäť prehĺbil, upozornil CoinDesk.

Aktualizácia o 9:15:

Elon Musk nakoniec po šírení špekulácií o predaji bitcoinov Tesly na Twitteri ľudí ubezpečil, že automobilka žiadny podiel v kryptomene nepredala. Cena bitcoinu sa od včerajšieho prepadu v noci stabilizovala a aktuálne sa pohybuje na úrovni 45 000 USD. V noci sa však prepadla až pod hranicu 43 000 USD.

Pôvodný článok:

Všetko začalo príspevkom profilu Mr. Whale, ktorý zverejňuje vlastné analýzy trhu kryptomien. Ten najskôr uviedol, že fanúšikovia bitcoinu sa budú ďalší štvrťrok „fackovať“, keď v kvartálnych výsledkoch Tesly zistia, že automobilka svoje bitcoiny predala, na čo Musk odpovedal len jedným slovom – „vskutku“.

Musk tak nenápadne naznačil, že automobilka svoj podiel v kryptomene skutočne predala, čo však samozrejme potvrdené nie je a dozvieme sa to pravdepodobne až v jej nasledujúcich kvartálnych výsledkoch. Pripomeňme však, že Musk ešte počas týždňa tvrdil, že Tesla žiadne bitcoiny nepredáva.

Cena najväčšej kryptomeny však v reakcii na tento príspevok opäť spadla, pričom sa dostala až pod hranicu 44 000 USD, ktorú naposledy „okúsila“ ešte v marci.


CEO Tesly dnes zároveň odpovedal niekoľkým používateľom, ktorí jeho postoj k bitcoinu a podporu kryptomeny dogecoin kritizovali, pričom poukázal aj na udalosť z apríla tohto roka, kedy po zaplavení uhoľnej bane v Číne klesol hashrate bitcoinu o 35 %, čo podľa Muska dokazuje jeho závislosť na fosílnych palivách.

Zdroj: CoinDesk, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú