Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na NAKA opäť vypovedá Ľudovít Makó
Zdielať na

Na NAKA opäť vypovedá Ľudovít Makó

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra realizuje aj výsluch korunného svedka v prípadoch Očistec, Judáš a iné, Ľudovíta Makóa. Ten vypovedá k viacerým trestným skutkom, ku ktorým došlo počas jeho pôsobenia vo funkcii šéfa Kriminálneho úradu Finančnej správy.

Do funkcie bol dosadený nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom a vtedajším šéfom polície Tiborom Gašparom. Makó funkciu zneužíval na vytvorenie systému vypaľovania podozrivých podnikateľov s palivami a krytie rôznej dani aj trestnej činnosti spolu s komplicmi. Za dohody o ochrane pred vyšetrovateľmi daňových kriminalistov Makó a spol. brali obrovské paušály v miliónových sumách. 

Len Makó podľa svedectiev trestne stíhaných obvinených, z ktorých sa niektorí rozhodli spolupracovať s políciou, dostal na úplatkoch milióny eur. Sám sa priznáva, že z úplatkov dostával podiely a peniaze sa delili podľa dohodnutých schém. Makó Mal aj na niektoré korupčné činnosti špeciálny slovník. Napríklad "unuvácia" bol výraz, ktorým označoval vyplatenie úplatku za unuvanie sa niečo pre niekoho vybaviť čo zabezpečiť. Prevažne išlo o krytie trestnej činnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy