Na hlavný obsah

Heger: V klube OĽANO nie sú ovce

Pripomenul, že ľudia v klube majú svoj názor a presvedčenie.

Heger: V klube OĽANO nie sú ovce
Na snímke premiér Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

V poslaneckom klube OĽANO nie sú ovce. Povedal to premiér Eduard Heger (OĽANO) v utorok (4. 10.) po odvolávaní ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). Pripomenul, že ľudia v klube majú svoj názor a presvedčenie, podľa ktorého sa správajú a diskutujú.

To, že niektorí poslanci na hlasovanie neprišli, predseda klubu Michal Šipoš pripisuje tomu, že klub je slobodný. „Každý z poslancov má svoj mandát podľa svojho vedomia a svedomia, a tak je to správne,“ dodal. Dohodu s tarabovcami pritom vylúčil.

Sloboda a zodpovednosť

Sloboda je podľa Hegera však spojená aj so zodpovednosťou. „Ak chcete dosiahnuť nejaké rozhodnutie, musíte mať dohodu,“ dodal s tým, že dohoda nemá byť dosiahnutá násilím či vyhrážaním sa, ale na základe diskusie.

Šipoš pripomenul, že OĽANO má rôznorodých ľudí. Za základ považuje mať otvorenú komunikáciu. „Ustáli sme pokus Richarda Sulíka (SaS) spolu s Petrom Pellegrinim (Hlas-SD), s  Robertom Ficom (Smer-SD) a Milanom Mazurekom (mimoparlamentá Republika) o odvolávanie ministra financií Matoviča,“ povedal. „Som rád, že sa tejto novej partii nepodarilo odvolať ministra financií,“ vyhlásil.

Premiér považoval odvolávanie za zbytočné už od začiatku, keďže Slovensko má teraz „úplne iné priority“. Za tú najväčšiu označil pomoc občanov a prevedenie Slovenska cez najväčšiu energetickú krízu od druhej svetovej vojny.

Predčasné voľby

Heger reagoval aj na ochotu strany SaS hlasovať o predčasných voľbách. „Je mi ľúto, že SaS volí takúto rétoriku,“ uviedol. Pripomenul ich prísľub o konštruktívnej a odbornej opozícii. Prioritou najbližších mesiacov podľa nie sú predčasné voľby, ale energetická kríza.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko