Na hlavný obsah

Matovič: Schválená pomoc rodinám osemnásobne prevyšuje pomoc predchádzajúcich vlád

Kremský tvrdí, že ju pocítia všetci.

Matovič: Schválená pomoc rodinám osemnásobne prevyšuje pomoc predchádzajúcich vlád
Podpredseda vlády SR a minister financií SR Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR

„Hlas rodín naši koaliční partneri nevypočuli. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí pomohli akýmkoľvek spôsobom,“ povedal k schválenému protiinflačnému balíčku minister financií Igor Matovič (OĽANO).

Matovič dodal, že prijatím podpory rodín zlomili dlhoročné tabu o sociálnej politike strany Smer-SD, ktorý si poisťoval sympatie dôchodcov a neinvestoval do budúcnosti krajiny. „Ide o osemkrát väčší objem financií ako schválil Robert Fico,“ dodal.

Poslanec Peter Kremský (OĽANO) uviedol, že podpora rodín s deťmi s nižšími príjmami pomôže všetkým. „Som rád, že po niekoľkých rokoch po tom, ako OĽANO hovorí o tom, že starostlivosť treba zlepšiť, konečne prichádza konkrétna pomoc,“ dodal.

V budúcom roku by mali mať podľa neho rodiny v priemere o štvrtinu vyššie príjmy.

Pomoc rodinám ocenil aj Šipoš

Predseda poslaneckého klubu Michal Šipoš (OĽANO) tvrdí, že Slovensko sa vďaka starostlivosti o rodiny s deťmi stane výstavnou skriňou prorodinnej politiky medzi krajinami Európskej únie.

„Robíme všetko preto, aby sa na konci tohto volebného obdobia občania dočkali opraveného Slovenska, nielen s prosperujúcim hospodárstvom, ale aj sociálnym štátom, ktorý myslí na rodiny, chorých a slabých,“ povedal Šipoš.

Zníženie DPH na pohonné hmoty

Matovič zároveň odmietol návrh koaličnej SaS na zníženie DPH na pohonné hmoty s tým, že by išlo o porušenie práva EÚ. Odmieta, že existuje možnosť sa s EÚ dohodnúť na možnosti znížiť DPH na naftu a benzín. 

Kritizoval tiež ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), že nesúhlasil so zavedením extra dane pre Slovnaft. Za získané zdroje Matovič plánoval podporiť zamestnancov v štátnych sektoroch.

„Najsilnejšia pomoc ide rodinám s deťmi, potom to sú seniori, ďalší pre nás sú učitelia, zdravotné sestry a lekári. Zatiaľ SaS odmieta pomoc učiteľom a zdravotníkom,“ povedal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko