StoryEditor

Hrdza za príplatok? Úpravca ponúka pre Land Rover Defender naozaj nezvyčajné vylepšenie

17.05.2021, 11:40
Trvanlivosť zhrdzavených častí vozidla je podľa slov spoločnosti 20 rokov a môžete si tiež presne vybrať, aký kov prejde oxidáciou a do akej miery.

Majitelia automobilov ju berú ako postrach a všemožnými spôsobmi sa snažia svoje vozidlá pred jej pôsobením uchrániť. Korózia je neželaným spoločníkom a dokáže narobiť nemalé škody, ak sa nepodchytí včas, pokojne vám "zožerie" kľúčové časti podvozka a auta ako takého.

Nové autá už dnes majú oproti minulosti ochranný faktor na pomerne vysokej úrovni, avšak stačí väčší odletený kamienok a z malého škrabanca či odlúpnutej bodky laku sa stane časom skvelé miesto pre začiatok korózie.

​Existujú mnohé prípravky, ktoré zvyšujú ochranu podvozka i karosérie, mnohí siahajú aj po ochranných voskoch či priehľadných fóliách, no čo ak by sme vám povedali, že si za "kúsok hrdze" na svojom aute môžete i priplatiť?

Spoločnosť Niels van Roij Design totiž ponúka klientom možnosť "zhrdzavenia" pre niektoré časti karosérie novej generácie ikonického offroadu Land Rover Defender. Zdá sa vám to ako banalita? Verte, že proces nie je tak jednoduchý, ako sa môže na prvé počutie zdať. Ide totiž o plastové prvky, ktoré získajú vzhľad poriadne časom poznačených kovov.

Na plastovú súčiastku úpravca nanesie kovový prášok a dôkladným zrýchleným procesom ho nechá efektne zhrdzavieť. Klient, ktorý by sa pre takúto možnosť rozhodol, si dokonca môže vybrať, či si na svoj model nechá aplikovať hliník, mosadz, bronz, zinok, titán alebo zlato a nechá ho zoxidovať.

Niels van Roij Design

​​Trvanlivosť takto upravených častí (v tomto prípade napríklad "nášľapy" na prednej kapote či bočné nasávacie otvory) je podľa spoločnosti 20 rokov a taktiež je stále zachovaná ich pôvodná pružnosť. Zákazník si vie taktiež zvoliť, do akej miery budú jednotlivé prvky karosérie zhrdzavené.

Jednoducho, korózia ušitá na mieru. Úpravu je pritom možné aplikovať v podstate na akékoľvek vonkajšie i vnútorné prvky, rovnako ako na novú generáciu Defendera či na staršieho ikonického predchodcu.

Úpravca však v tomto konkrétnom prípade vybavil pre zákazníka auto kompletným balíkom úprav, ktorý nezahŕňal iba zhrdzavené časti, ale taktiež pridal odlišné 22-palcové kované disky kolies, vnútorné obloženie dverí či palubná doska dostali obohatenie o karbónové vlákna.

Niels van Roij Design

​Zmeny sa celkovo dotkli i sedadiel, stredovej konzole, lakťovej opierky a volantu. Firma už má vo svojom portfóliu aj mnohé ďalšie zaujímavé premeny áut a nie je to prvýkrát, čo sa venovala i spomínanému Defenderu či jeho staršej generácii.

Rukopis spoločnosti nesie taktiež jedinečný model Tesla Model S Shooting Brake, Bentley Silver Spectre Shooting Brake, kombík Breadvan Hommage z Ferrari 550 Maranello a momentálne odvážny úpravca pracuje na Ferrari Daytona Shooting Brake Hommage.

01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 04 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 05 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 12:08