Na hlavný obsah

Útočník na univerzite v nemeckom Heidelbergu strieľal po ľuďoch

Napokon zbraň obrátil proti sebe.

Útočník na univerzite v nemeckom Heidelbergu strieľal po ľuďoch
Na ilustračnej snímke nemeckí policajti. Foto: TASR/DPA

Útočník v aule univerzity v Heidelbergu na juhozápade Nemecka zranil dlhou strelnou zbraňou niekoľko ľudí, strelec je mŕtvy. Oznámila to miestna polícia na sociálnej sieti. Podrobnosti o motíve činu a stave zranených polícia neuviedla.

Nemecký bulvárny denník Bild na svojom webe uviedol, že muž začal v prednáškovej sále strieľať a potom obrátil zbraň proti sebe.

„Páchateľ je mŕtvy,“ povedala polícia v Mannheime, ktorý spolu s Heidelbergom a Ludwigshafenom tvorí spoločnú metropolitnú oblasť. Polícia dodala, že na mieste naďalej zasahujú policajti.

Incident sa stal v mestskej časti Neuenheimer Feld, kde je časť heidelberskej univerzity vrátane univerzitnej kliniky. Polícia vyzvala na sociálnej sieti verejnosť, aby sa oblasti vyhla, a umožnila tak záchranárom a policajtom pracovať.

Jeden z postrelených zomrel

„Teraz nehrozí žiadne nebezpečenstvo,“ oznámila na twitteri polícia v Mannheime, ktorý spolu s Heidelbergom a Ludwigshafenom tvorí spoločnú metropolitnú oblasť. V tweete polície sa hovorí o štyroch zranených, z ktorých časť je vo vážnom stave. Neskôr ale DPA s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje uviedla, že jeden zo zranených zomrel.

Motív činu, ktorý sa stal v prednáškovej sále lekárskej fakulty, polícia nezverejnila. Povedala len, že útočník použil dlhú strelnú zbraň a že je mŕtvy. Podľa informácií agentúry DPA bol strelec študentom a v čase činu mal pri sebe niekoľko zbraní. Po útoku z posluchárne ušiel a spáchal samovraždu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet