Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Fiat E-Ducato so zaujímavým dojazdom si už viete objednať

Fiat E-Ducato je prvý plne elektrický model značky Fiat Professional, ktorý bol navrhnutý pre pokrytie všetkých zákaznických potrieb. Nový model zaručuje rýchlu rozvážku v meste aj v prímestskom režime a zameriava sa na spoľahlivosť a udržateľnosť vďaka zníženiu produkcie emisií.

E-Ducato ponúka širokú škálu verzií a rôzne alternatívy batérií s dojazdom v mestskej prevádzke od 235 do 370 km (v cykle WLTP), čo je typická prevádzka rozvážkových mestských dodávok. Novinka má tiež veľký potenciál v zmysle tradičných silných stránok Ducata: najlepšie objemy nákladového priestoru v triede (od 10 do 17 m3) a najlepšiu užitočnú hmotnosť v triede, a to až 1160 kg. Nové E-Ducato nie je otázkou kompromisov: jedná sa o 100% Ducato a 100% elektromobil. Okrem týchto víťazných vlastností pridáva nové E-Ducato ďalšie schopnosti, ktoré z neho robia mierku v danom segmente, a to tak z hľadiska technickej špecifikácie, ako aj komplexnosti modelovej ponuky. Napríklad, ponúka dve varianty batérie, dojazd v mestskej prevádzke cez 370 km a najlepšiu užitočnú hmotnosť medzi konkurentmi triedy 3,5 tony. K dispozícii sú tri rôzne nabíjačky na striedavý prúd AC (6,6; 11 a 22 kW, pričom tretia menovaná sa v ponuke objaví o niečo neskôr) a možnosť voľby rýchlonabíjania jednosmerným prúdom DC až 50 kW, ktoré môže byť obsiahnuté vo všetkých troch AC nabíjačkách. Modelový rad zahŕňa dodávkové verzie s objemom nákladového priestoru od 10 do 17 m3, verzie s kabínou s tromi rôznymi rázvormi náprav a modely na prepravu osôb (k dispozícii neskôr), čo pokrýva takmer všetky potreby profesionálov.

Nové Ducato ponúka záruku na batérie 8 rokov alebo 160 000 km u batérii s kapacitou 47 kWh alebo 10 rokov a 220 000 km u batérii 79 kWh.

Plne elektrický model, ktorý môže dobyť trh vďaka skvelej stratégii

E-Ducato sa ľahko predáva a ľahko kupuje: nakonfigurovať ho je možné tak, ako ktorékoľvek iné Ducato. Elektrická verzia zaručuje kontinuálny prechod zo spaľovacieho motora na elektromotor s podobnými výkonovými vlastnosťami. Jej výkon je najlepší v triede v zmysle objemu nákladu, užitočného zaťaženia aj záruky na batérie (až 10 rokov alebo 220 000 km). Nehovoriac o tom, že nový model Fiat Professional ponúka v štandarde služby Mopar® Connect vrátane 6 mesiacov služieb zdarma. Nízky pokles ceny v priebehu času, menšia potreba servisu a nižšie náklady na opravy robia z E-Ducata ideálnu voľbu pre všetkých profesionálov hľadajúcich inovatívne a udržateľné riešenie nákladnej dopravy.

Široký rad výhod už v cene vozidla

Ceny modelu E-Ducato začínajú na sume 49 990 € za verziu so stredným rázvorom náprav a nízkou strechou (L2H1) a celkovou hmotnosťou 3,5 t (objem nákladového priestoru 10 m3). Táto verzia je vybavená batériou s kapacitou 47 kWh. Všetky vozidlá sú štandardne vybavené 5ročnou zárukou a 5ročným servisom zdarma.

Fiat Ducato 4×4 Expedition

Aplikácia PRO-FIT by e-Ducato*

Odborníci z Fiat Professional a oddelenia e-Mobility skupiny Stellantis úzko spolupracovali na vytvorení funkčného internetového nástroja určeného všetkým záujemcom – zvlášť správcom vozových parkov a živnostníkom – aby mohli ľahko zistiť výhody novej elektrickej verzie Ducata. Aplikácia je pohodlným sprievodcom pri výbere najvhodnejšej verzie E-Ducata pre akúkoľvek potrebu. Aplikácia Pre Fit by E-Ducato predstavuje bezplatný internetový nástroj, ktorý je k dispozícii na odkaze https://profitbyeducato.com/#/login. Jeho vývoj nasledoval v lete 2020 po spustení predajných aplikácií Fiat a Jeep nazvaných GOe a GO 4xe. Akonáhle si v tomto internetovom nástroji zostavíte svoj vozový park, získate množstvo požadovaných informácií: kilometrový nájazd, typ trasy, pracovné dni a týždne, priemerné zaťaženie, skladbu využitia, teplotu využitia a dostupnosť nabíjacích miest. Ešte lepšie je možné nástroj využiť s reálnymi údajmi zozbieranými aplikáciou. Táto nová aplikácia tak správcom vozových parkov ľahkých úžitkových vozidiel umožňuje simulovať využívanie plne elektrického vozového parku, ktorého cieľom je stále udržateľnejšia a ekologická mestská a prímestská mobilita. Zároveň ponúka vyšší výkon a môže uspokojiť potreby všetkých podnikov a zamestnancov.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov