Aj v Rusku zdražela elektrina a plyn pre domácnosti. Pozrite si, o koľko budú platiť viac

Ruské úrady zvyšujú štátom regulované náklady na bývanie vrátane vykurovania. Podľa informácií, ktoré vo štvrtok zverejnili ruské médiá, ceny plynu stúpnu o 8,5 % a elektriny o 9 %. TASR správu prevzala z DPA.

01.12.2022 11:52
putin Foto: ,
debata (65)

Zdražie aj voda a kúrenie. Ide už o druhý nárast cien energií v tomto roku. Vláda ich totiž zvyčajne zvyšuje v júli.

V tomto roku už náklady na energie vzrástli o 4 %. Začiatkom jesene však ministerstvo hospodárstva oznámilo, že vzhľadom na potrebu opráv plynovodov a teplovodov sa v decembri opäť zvýšia ceny a na spotrebiteľov sa tak prenesú ďalšie náklady.

Eduard Heger a Igor Matovič predstavujú pomoc v energokríze pre domácnosti. Čítajte viac Vláda ukázala nové ceny elektriny a plynu na 2023: Domácnosť ušetrí až 3-tisíc eur, elektrina nezdražie

Ruské domácnosti zápasia s dvojcifernou mierou inflácie od začiatku vojny na Ukrajine. Hoci hodnota rubľa odvtedy vzrástla voči iným hlavným menám, ako sú euro a dolár, zdraželi najmä technické zariadenia a ostatný tovar z dovozu.

Nenaplnila sa ani nádej niektorých ekonómov, že plyn na domácom trhu po znížení exportu zlacnie. Podľa prieskumov 43 % obyvateľov tvrdí, že im platy nevydržia do konca mesiaca.

© Autorské práva vyhradené

65 debata chyba
Viac na túto tému: #plyn #teplo #elektrina #zdražovanie