Pre koronavírus sú v Banskobystrickom kraji zatvorené už desiatky tried

TA3 TASR
23.10.2021 13:20

Na stredných školách Banskobystrického samosprávneho kraja je aktuálne pre ochorenie Covid-19 zatvorených 107 tried. Prípady nového koronavírusu evidujú na viac ako polovici stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja.

škola študenti trieda vyučovanie ilu 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

„V porovnaní s minulým týždňom sa situácia v stredných školách mierne zhoršila. Aktuálne je v karanténe 2 400 žiakov. Títo žiaci sa vzdelávajú dištančne, v karanténe sú triedy zväčša z dôvodu zistenej pozitivity u niektorého zo spolužiakov,“ priblížila pre TASR hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková. Banskobystrický samosprávny kraj je zriaďovateľom 60 škôl, ktoré navštevuje viac ako 17 400 žiakov, zatvorené triedy evidujú na 33 školách. Najviac, 9 tried, má v karanténe Stredná odborná škola hotelových služieb a dopravy v Lučenci.

Len v minimálnom počte v porovnaní s druhou vlnou pandémie eviduje Banskobystrický samosprávny kraj pozitívne prípady v zariadeniach sociálnych služieb. Priemerná zaočkovanosť klientov v krajských zariadeniach sociálnych služieb presahuje úroveň 88 percent. „Aktuálne je pozitivita klientov na úrovni 0,58 percenta. Zariadenia sú pripravené aj na tretiu vlnu pandémie, majú dostatok ochranných pomôcok i spracované krízové plány,“ ubezpečila Štepáneková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok