Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Celý deň pil tvrdý alkohol, potom zabil 5 ľudí: Nové fakty o Dědečkovi! Cestné pravidlá porušoval dlhodobo

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Deaflympic, Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Vinou Dušana Dědečka, ktorý opitý šoféroval, prišlo o život päť mladých ľudí. Krajský prokurátor podal v utorok večer na súd návrh na jeho väzobné stíhanie. Ten má 72 hodín na to, aby o jeho návrhu rozhodol.

Športového funkcionára Dušana Dědečka obvinili z trestného činu všeobecného ohrozenia a v utorok večer podal krajský prokurátor návrh na jeho väzobné stíhanie. "Potvrdzujeme, že v utorok 4.10. 2022 vo večerných hodinách bol na OS Bratislava I doručený návrh na vzatie do väzby obvineného D. D. Sudca pre prípravné konanie OS Bratislava I po preštudovaní doručeného návrhu a spisového materiálu určí termín rozhodovania o predmetnom návrhu. Nakoľko ide o obzvlášť závažný zločin, v zmysle Trestného poriadku má súd na rozhodnutie o návrhu zákonnú lehotu – 72 hodín od podania návrhu,“ uviedol pre televíziu Markíza Pavol Adamčiak, hovorca Krajského súdu Bratislava.

Televízia informuje aj o tom, že Dědeček mal piť celý deň. Už doma mal popíjať tvrdý alkohol a potom sadnúť do auta, ktorým išiel do práce. Tam v pití pokračoval. Opäť sadol do auta a spôsobil tragédiu, pri ktorej vyhaslo päť mladých životov. Dědečka mala polícia za 11 rokov riešiť až 16-krát. Väčšinou išlo o prekročenie rýchlosti a iné priestupky.

To, že Dědeček mal popíjať celý deň, potvrdil aj policajný prezident Štefan Hamran. "Áno, bola mi takáto informácia oznámená," povedal Hamran. 

Policajný prezident sa pred rokovaním vlády vyjadroval o migrantoch a o vodičovi smrti zo Zochovej (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nočná nehoda v Bratislave vydesila celé Slovensko (Zdroj: Topky/Maarty)

Podľa zistení televízie mal Dědeček po nehode vyjadriť ľútosť nad celou tragédiou. Keďže polícia skutok prekvalifikovala na trestný čin všeobecného ohrozenia, hrozí mu výnimočný trest 20 až 25 rokov, v krajnom prípade doživotie. O prípade bude dnes predpoludním informovať krajský prokurátor Rastislav Remeta.

Viac o téme: NehodaAutonehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu