Martin Klus plánuje odísť zo SaS
1 min. čítania
1.12.2022 20:38
1 min. čítania

Martin Klus plánuje odísť zo SaS

Martin Klus v relácií Na rovinu Zdroj: Branislav Wáclav/Aktuality.sk
Uložiť článok
Bývalý štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí na sociálnej sieti uviedol, že prišiel čas sa definitívne rozlúčiť so stranou Sloboda a Solidarita.

Svoj odchod argumentuje dnešnou snahou SaS odvolať súčasnú vládu pod vedením Eduarda Hegera. Klus tento krok opozičnej strany rešpektuje, ale obáva sa toho, ak by sa im tento krok podaril. Výsledkom by mohol byť podľa neho triumfálny návrat strán Smer a Hlas.

„Rovnako ako v roku 2012, aj teraz by SaS po takomto kroku mala vážny problém obhájiť svoju parlamentnú existenciu. Vtedy to dala s odretými ušami na 5,88 %. Preto sa dosť čudujem, že sú ochotní ísť do takéhoto vážneho rizika. Ako ešte stále člen SaS sa s týmto nedokážem stotožniť, a preto som sa definitívne rozhodol požiadať v najbližších dňoch aj o ukončenie členstva,” napísal Klus.

„Ďakujem za osem rokov spolupráce a tri roky členstva, ktoré mi mnohé dali. Moja časť dohody o korektnom a priateľskom odchode stále platí i keď sa môže zdať už len ako jednostranná. Mojim bývalým kolegyniam a kolegom úprimne prajem všetko dobré a kiež by som sa pre dobro Slovenska v mojich prognózach radšej mýlil ja,” uzavrel Klus.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.