Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vodič dostal astronomickú pokutu 121 000 eur! Za priestupok, ktorý páchajú Slováci pravidelne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HELSINKI - Za prekročenie povolenej rýchlosti dostal jeden fínsky vodič pokutu vo výške 121 000 eur. O prípade informovala agentúra AP. V mieste, kde bola povolená maximálna rýchlosť 50 kilometrov za hodinu, šiel dotyčný muž 82 kilometrov za hodinu. Okrem pokuty mu polícia odobrala vodičský preukaz na desať dní.

Priestupok sa podľa miestnej tlače stal na súostroví Alandy, ktoré sa nachádza medzi Fínskom a Švédskom. Za volantom sedel istý Anders Wiklöf, ktorý udalosť potvrdil. Je vysoko postavený manažér, ktorý riadi holding firiem podnikajúcich v logistike, cestovnom ruchu a realitách. 

 

Det blev en böteslapp på 121 000 euro för Anders Wiklöf efter en fortkörning i helgen. – Jag beklagar verkligen saken...

Posted by Nya Åland on Sunday, June 4, 2023

Stanica Euronews uvádza, že za dopravné priestupky Fínsko udeľuje pokuty na základe priemerného denného platu či zárobku. Výška pokuty tak závisí nielen na tom, ako rýchlo motorista šiel, ale tiež na tom, aké má príjmy. Pre Wiklöfa nejde o prvú vysokú pokutu za vysokú rýchlosť. Podnikateľ dostal v roku 2018 pokutu vo výške 63 680 eur a o päť rokov skôr mu polícia vymerala peňažný trest vo výške 95 000 eur. 

Viac o téme: VodičPokuta Prekročenie povolenej rýchlosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu