Aktuálne 07. december 2022

Igor Matovič Nasledujúce dni sa rozhodne, či si Slovensko uchová demokraciu

TASR Postoj
TASR Postoj

„My sa vôbec nechystáme podporovať predčasné voľby, lebo aj v 30. rokoch minulého storočia v Nemecku spôsobili príchod toho najhoršieho zla. To isté sa stane na Slovensku,“ povedal.

„My sa vôbec nechystáme podporovať predčasné voľby, lebo aj v 30. rokoch minulého storočia v Nemecku spôsobili príchod toho najhoršieho zla. To isté sa stane na Slovensku,“ povedal.

TASR Postoj

TASR

Postoj

Nasledujúce dni sa rozhodne, či si Slovensko uchová demokraciu
Foto: TASR/Pavel Neubauer

Nasledujúce dni sa rozhodne, či si Slovensko uchová demokraciu. Ak Richard Sulík rozbije koalíciu, k moci nastúpi väčšina, ktorá bráni zmene paragrafu 363 či nevydala Roberta Fica na väzobné stíhanie. Uviedol to minister financií Igor Matovič.

„Ktokoľvek, kto sa tu zahráva s ideou predčasných volieb, len pokúša osud a už to nebude len o tom, že nasledujúce voľby budeme bojovať o to, či to budú posledné demokratické voľby, ale budeme spoločne konštatovať, že demokratické už boli,“ povedal minister.

Čítajte tiež

V tejto súvislosti upozornil aj na možnú zmenu volebného systému. Dodal, že v čase kríz, keď sú ľudia frustrovaní, je nebezpečné zahrávať sa s predčasnými voľbami.

Matovič hovorí, že na koaličnej rade nepostrehol tému predčasných volieb. „My sa vôbec nechystáme podporovať predčasné voľby, lebo aj v 30. rokoch minulého storočia v Nemecku spôsobili príchod toho najhoršieho zla. To isté sa stane na Slovensku,“ povedal.

Nepovažuje za prisilné prirovnávať túto situáciu k Hitlerovi a treba podľa neho používať v kritických situáciách paralely.

„Keď niekto pokúša osud a myslí si, že takáto väčšina v parlamente bude pre Slovensko bezpečnejšia, prospešnejšia, demokratickejšia, nech sa páči,“ povedal minister. Koaličné OĽaNO sa podľa neho nechystá podporovať predčasné voľby.

Mimoriadna schôdza Národnej rady k návrhu na vyslovenie nedôvery vláde sa začne vo štvrtok. Hlasovať o návrhu by sa po jeho prerokovaní mohlo v utorok 13. decembra o 11.00 h. Návrh na vyslovenie nedôvery vláde podala opozičná SaS.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia

Aktuálne

Diskusia