Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vodičov čakajú na diaľnici D1 dopravné obmedzenia
Zdielať na

Vodičov čakajú na diaľnici D1 dopravné obmedzenia

BRATISLAVA / Vodičov na diaľnici D1 čakajú najbližšie dni dopravné obmedzenia. Dôvodom sú plánované prípravné práce súvisiace s výstavbou nového diaľničného mosta pri Ivanke pri Dunaji. Výstavba tohto úseku má odbremeniť dopravu hlavne z okolitých obcí.

Od utorka je na diaľnici D1 pri Triblavine rušnejšie ako obvykle. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) tam začala s prípravami na výstavbu diaľničného mosta D1/D4 v križovatke Ivanka Sever. Pracovníci NDS od skorého rána demontovali zvodidlá a začali sa pripravovať na to, aby mohli podsunúť mostnú konštrukciu popod diaľnicu D1.

Motoristi sa tak už v utorok ráno museli pripraviť na vjazde, ale aj výjazde z hlavného mesta na menšie kolóny a zdržanie. Premávka bola na nevyhnutný čas presmerovaná do pravého pruhu v každom smere. "Následné dni budú motoristi jazdiť v dvoch pruhoch a dvoch pruhoch a na začiatku februára, kedy bude zrealizovaná, sa presunú naspäť do troch pruhov a troch pruhov," priblížila hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková. 

Ťažká technika sa pri Triblavine od pondelka budúceho týždňa premiestni do opačného smeru, a teda v smere do Bratislavy. Pre vodičov sa prakticky nič nezmení. Jazdné pruhy budú fungovať v rovnakom režime, ako to je naplánované aj na tento týždeň. Vodiči tak budú mať k dispozícií dva pruhy do Bratislavy a rovnako aj dva pruhy v smere do Senca.

Ak pôjde na diaľnici všetko podľa plánov, obmedzenia pre vodičov by mali skončiť koncom budúceho týždňa. "Čo to bude znamenať pre motoristov o pár rokov je to, že sa plynule aj z okolitých obcí pripoja na diaľnicu D1 a diaľnica D1 bude rozšírená na plnohodnotné tri pruhy," vysvetlila hovorkyňa. 

Nové diaľničné pripájače tak ulahodia hlavne vodičom, ktorí cestujú z Ivanky pri Dunaji, Zálesia, Chorvátskeho Grobu či Bernolákova.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy