Na hlavný obsah

Päť okresov môže budúci týždeň otvoriť všetky základné a stredné školy

Naďalej je namieste opatrnosť, pripomína rezort školstva.

Päť okresov môže budúci týždeň otvoriť všetky základné a stredné školy
Žiačky v rúškach počas vyučovania na základnej škole. Foto: SITA

V okresoch Nitra, Nové Zámky, Sobrance, Topoľčany a Zlaté Moravce sa môžu od pondelka 26. apríla vrátiť do lavíc všetci žiaci základných aj stredných škôl. Oznámilo to v stredu (21. 4.) ministerstvo školstva. Práve tieto okresy budú podľa aktualizovaného regionálneho covidového automatu v ružovej farbe, a teda v najnižšom prvom stupni varovania. Toto rozdelenie v stredu schválila vláda.

„Priaznivý vývoj epidemickej situácie, zaočkovanosť učiteľov a kvalitné pravidlá prevádzky škôl umožňujú vláde a ministerstvu školstva splniť sľub a od 26. apríla prejsť do ďalšej fázy otvárania škôl,“ podotkol rezort. Upozorňuje však, že naďalej je namieste opatrnosť a vyzýva žiakov aj rodičov na dodržiavanie opatrení.

Školský covidový automat.Foto: minedu.sk
Foto: minedu.sk

„Aktuálne čísla sú veľmi dobré, chcel by som preto poprosiť všetkých – školy, učiteľov, nepedagogických a odborných zamestnancov škôl, rodičov aj žiakov, aby boli čo najzodpovednejší a dodržiavali jednotlivé opatrenia. Čím zodpovednejší všetci budeme, tým skôr bude možné vrátiť do škôl všetkých žiakov. Tým skôr bude možné udržať školy otvorené,“ povedal minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko