Zdieľanie elektroáut na Slovensku? Naozaj funguje, v ponuke je aj Tesla Model X

Priemerná doba prenájmu elektromobilu je 2,5 dňa. Denne najazdí okolo 176 km a najlacnejší stojí na platforme HoppyGo 125 eur na deň.

04.07.2022 14:00
HOPPYGO 1 M Foto:
Na platforme HoppyGo Slováci aktuálne zdieľajú 16 batériových elektromobilov.
debata (3)

Priemerný vek majiteľa elektromobilu, ktorý je ochotný na Slovensku svoje vozidlo zdieľať, je podľa carsharingovej platformy HoppyGo na Slovensku 36 rokov a žije v Bratislave. Patrí do skupiny „early adopters“ alebo k tzv. priekopníkom, teda k ľuďom, ktorí radi skúšajú nové veci a majú vzťah k novým technológiám. Ich motivácia zdieľať svoj elektromobil s ostatnými je rôzna.

Ľudia, ktorí si elektromobily požičiavajú, sú demograficky veľmi podobní majiteľom áut. Ich priemerný vek je 26 – 35 rokov a žijú vo väčších mestách. Najviac ich zaujíma praktická skúsenosť s elektromobilom. Väčšina z nich plánuje nákup prvého elektromobilu a radi by si ho preto vyskúšali vopred. „Zo všetkých rezervácií elektroáut na platforme HoppyGo ich bolo vlani preukázateľne 85 % s cieľom vyskúšať si tento typ automobilu,“ hovorí J. Andrejka, country manažér HoppyGo na Slovensku.

Elektromobily - nabíjanie Čítajte viac Neuveriteľné: Ceny elektrických 'jazdeniek' vzrástli dvojnásobne!

Na tejto platforme majitelia aktuálne na Slovensku ponúkajú celkovo 16 elektromobilov. Záujemci si môžu vyberať z modelov Tesla 3 a X, BMW i3, Renault Zoe, Škoda Enyaq iV, Hyundai Ioniq Electric alebo Hyundai Kona Electric.

Podľa interných dát HoppyGo na Slovensku najazdí elektromobil počas jedného zapožičania priemerne 446 km a priemerná doba prenájmu je 2,5 dňa. Denne tak najazdí približne 176 km. Najlacnejší elektromobil je k dispozícii na prenájom za 125 eur na deň. Dopyt po elektromobiloch tvorí aktuálne na Slovensku 9 percent zo všetkých rezervácií na carsharingovej platforme.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #elektromobilita #zdieľanie áut #carsharing #zdieľanie elektromobilov
Články podľa značiek