Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pčolinský sa v statuse oháňa ďalším dôkazom o nevine svojho brata: Posledná kvapka a podáva trestné oznámenie!

Peter Pčolinský Zobraziť galériu (4)
Peter Pčolinský (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Poslanec Peter Pčolinský (Sme rodina) nezostal nič dlžný svojmu nedávnemu sľubu o tom, že nebude držať "hubu a krok", ale začne rozprávať. Myslel to tak, že pravdepodobne začne rozprávať o súvislostiach väzby jeho brata a exšéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského. Teraz vytiahol opäť čosi nové, čo podľa neho potvrdzuje bratovu nevinu, no podľa prokurátora vraj nie.

Pčolinský sa opäť rozpísal na sociálnej sieti, pričom hovorí o ďalšom dôkaze neviny jeho brata, ktorý velil SIS. "Dnes boli doručené výsledky znaleckého skúmania a teda daktyloskopie, stôp DNA a pachových stôp z bankoviek, ktoré mu mal podľa tvrdení “kajúcnika” Mariána Kučerku odovzdať môj brat," začína poslanec Sme rodina. 


Poslanec Peter Pčolinský našiel ďalší dôvod na hnev: Viem, prečo sa potrebovali zbaviť môjho brata!


Žiadne odtlačky prstov môjho brata sa nenašli, tvrdí poslanec

Výsledok bol podľa Pčolinského jednoznačný. "Žiadne otlačky, ani pachové stopy, ani stopy DNA sa tam nenachádzali. Vyšetrovateľ dal preskúmať “odovzdaných” 9800 eur  Kučerkom a daňových poplatníkov to stálo cca 27 000 eur," tvrdí brat väzobne stíhaného exšéfa SIS.

Je to podľa neho další dôkaz v rade a spomenul aj prokurátora Petra Kysela. "Potvrdzuje krivé obvinenie kajucnika. Vypovedalo už x svedkov, ktorí nepotvrdili jeho verziu, znalecké dokazovanie, či listinné dôkazy ale prokurátor Kysel aj tak tvrdí, že “dokazna situácia sa nezmenila”. Choré. Svedkovia, znalci, listiny ale podľa Kysela sa nič nezmenilo...," sťažuje sa Pčolinský.

Pčolinský sa v statuse
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Peter Pčolinský)

Trestné oznámenie

Pčolinského to tak dostalo do vývrtky, že začal konať. "Podávame trestné oznámenie na Mariána Kučerku za krivé obvinenie a ďalšie trestné činy s tým súvisiace," ukončil status.

Vladimír Pčolinský  je právoplatne väzobne stíhaný od 29. marca. Exriaditeľa tajnej služby zadržali príslušníci NAKA 11. marca a obvinili ho z toho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava K. vo výške 40.000 eur.

Na snímke riaditeľ SIS
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Pčolinský v polovici júna požiadal, aby dozor nad jeho trestnou vecou prevzala Generálna prokuratúra (GP) SR. Bývalý šéf SIS taktiež chcel, aby GP SR preskúmala zákonnosť konania dozorového prokurátora. Poukazuje pritom na uznesenie Najvyššieho súdu SR, podľa ktorého mal prokurátor porušiť v jeho veci trestný poriadok. Predtým Vladimír Pčolinský podal viacero trestných oznámení na svedkov v jeho prípade.

Marián Kučerka
Zobraziť galériu (4)
Marián Kučerka  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Archívne video

Na situáciu pred dverami parlamentu reaguje Peter Pčolinský: Napadnutie policajtky je cez čiaru (Zdroj: Topky - Maarty)

Viac o téme: VäzbaDôkazySISPeter PčolinskýVladimír PčolinskýMarián Kučerka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu