Denník N

V kine sa budete báť, no aj realita už je hrozivá. Film Kolaps ukazuje, ako môže dopadnúť rozdeľovanie spoločnosti

Foto - Forum Film
Foto – Forum Film

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Článok obsahuje spoilery deja

Po filme Civil War (Kolaps) mnohí americkí diváci údajne opúšťali kino s desivou predstavou krajiny, rozdelenou občianskou vojnou. Nevšimol som si, že by sa niečo podobné dialo aj po slovenskej premiére tejto vojnovej drámy, ktorá je v súčasnosti v USA na čele rebríčka návštevnosti.

Načasovanie premiéry skutočne nemôže byť lepšie. Americká spoločnosť je rozdelená na dva nezmieriteľné tábory. Najväčším favoritom tohtoročných prezidentských volieb je bývalý republikánsky prezident Donald Trump, ktorý po prehratých voľbách v roku 2020 odmietol uznať porážku a nahuckal dav svojich priaznivcov, aby zobrali budovu Capitolu vo Washingtone útokom.

Zábery zo 6. januára 2021 pripomínali zárodok občianskej vojny. Otriasli nielen Amerikou, ale aj celým svetom.

S týmto kritickým okamihom modernej americkej histórie však film Kolaps nemá až tak veľa spoločného. Na začiatku sa síce objaví prezident, ktorý

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Filmy

Kultúra

Teraz najčítanejšie