Virológ: Štvrtej vlne sa Maďarsko nevyhne, vírus ostane sezónnou nákazou

TA3 TASR
17.5.2021 12:53

Štvrtej vlne nákazy novým druhom koronavírusu sa Maďarsko nevyhne, vyhlásil v pondelok v rozhovore pre komerčnú televíziu ATV virológ István Jankovics.

Virológ: Štvrtej vlne sa Maďarsko nevyhne, vírus ostane sezónnou nákazou
SITA/AP

Podľa jeho slov sa patričným očkovaním dá potlačiť fatálne sa končiace ochorenie COVID-19, ale vírus SARS-CoV-2 zostane sezónnou nákazou, ako je to aj v prípade chrípky. Virológ dodal, že očkovanie nie je jednorázovou záležitosťou, ale je to vývojový proces, ktorý treba opakovať, ako je to aj v prípade očkovania proti kliešťom.

Jankovics poznamenal, že začiatkom budúceho roka by už mohla byť k dispozícii aj maďarská vakcína proti covidu, ktorá sa v niečom bude podobať očkovacej látke od čínskej spoločnosti Sinopharm.

Za posledný deň potvrdili v Maďarsku nákazu novým druhom koronavírusu 426 ľuďom a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 38 pacientov. Doterajšou bilanciou koronavírusovej pandémie je 798.573 infikovaných vírusom SARS-CoV-2 a 29.213 obetí. Zaočkovaných proti koronavírusu je už 4.639.299 osôb, z nich aj druhú dávku vakcíny dostalo 2.727.165.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok