Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vlhovej famózny úspech v rakúskom Söldene. V obrovskom slalome obsadila stupeň víťazov
Zdielať na

Vlhovej famózny úspech v rakúskom Söldene. V obrovskom slalome obsadila stupeň víťazov

Archívna reportáž

Sölden - Fantastická športová dráma a famózny vstup našej reprezentantky! Slovenská lyžiarka Petra Vlhová si lepší úvod novej sezóny v zjazdovom lyžovaní 2021/2022 ani lepšie predstaviť nemohla. Naša reprezentantka totiž po druhom kole obrovského slalomu Svetového pohára vybojovala parádne 3. miesto.

Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová začala výborne sezónu Svetového pohára 2020/2021. V sobotňajšom obrovskom slalome v rakúskom Söldene obsadila vynikajúce 3. miesto a dosiahla 45. pódiové umiestnenie v kariére vo SP.

Obhajkyňu veľkého krištáľového glóbusu pre celkovú víťazku SP zdolali iba dve najrýchlejšie pretekárky po 1. kole - Američanka Mikaela Shiffrinová a Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová. Shiffrinová si pripísala jubilejné 70. víťazstvo vo SP a trináste v obrovskom slalome. V histórii zjazdového lyžovania dosiahli viac víťazstiev vo SP iba Ingemar Stenmark (86) a Lindsey Vonnová (82).

Vlhová bola tretia v obrovskom slalome v Söldene i v minulom roku, keď sa pred ňu dostali iba dve Talianky - Marta Bassinová a Federica Brignoneová. Kým vtedy jej po 1. kole patrila až 10. priečka, v sobotňajších pretekoch jej vyšla stíhacia jazda zo šiestej priečky.

Podľa Vlhovej úvodné preteky v sezóne nie sú jednoduché a ukázali jej, na čom musí popracovať. Na pretekoch bolo množstvo fanúšikov, čo 26-ročná Liptáčka ocenila. 

Samotná víťazka Shiffrinová bola po 1. kole druhá s mankom dvoch stotín za Gutovou-Behramiovou. Tá bola pred pretekmi jediná z aktuálneho štartovného poľa, ktorá vyhrala na ľadovci Rettenbach dvakrát. V sobotu sa jej vyrovnala 26-ročná Američanka, ktorý triumfovala o 14 stotín sekundy.

Súvisiace články

Najčítanejšie