Zdravotný stav Zemana sa mierne zlepšil, v nemocnici ho navštívil exprezident Klaus

Zdravotný stav českého prezidenta Miloša Zemana sa mierne zlepšil. S odvolaním sa na Ústrednú vojenskú nemocnicu, v ktorej je prezident takmer dva týždne hospitalizovaný.

23.10.2021 14:38
Miloš Zeman Foto: ,
Český prezident Miloš Zeman na snímke zo začiatku júna 2021
debata

„So súhlasom prezidenta republiky, pána Miloša Zemana, s opatrným optimizmom informujeme, že vďaka komplexnej liečbe odborníkov Ústrednej vojenskej nemocnice sa jeho zdravotný stav počas štvrtka a piatka mierne zlepšil,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Jitka Zinke.

Zemana vo štvrtok v nemocnici navštívil český exprezident Václav Klaus. Podľa českého denníku Blesk so Zemanom strávil približne 50 minút. Klaus pre Blesk uviedol, že sa mu Zeman zdal „osamotený“ a viac ako politikou sa zaoberal svojím zdravím.

„Miloša Zemana som navštívil s jediným zámerom, chcel som ho povzbudiť. Je to výraz mojej lojality voči niekomu, koho poznám pol storočia a kto mi dnes pripadá úplne osamotený. Nič viac, nič menej,“ uviedol 80-ročný Klaus po schôdzke s o tri roky mladším Zemanom.

Zeman je hospitalizovaný od 10. októbra, keď bol do nemocnice prevezený v zjavne bezvládnom stave zo zámku v Lánoch. Podľa jeho ošetrujúceho lekára a riaditeľa ÚVN Miroslava Zavorala sú príčinou hospitalizácie komplikácie, ktoré sprevádzajú Zemanove chronické zdravotné ťažkosti.

Verejnosť mohla prezidenta naposledy vidieť v polovici septembra, keď ho prepúšťali z rekondičného pobytu v ÚVN, ktorý absolvoval pre „únavu a dehydratáciu“. Predseda českého Senátu Miloš Vystrčil v pondelok na základe nemocničnej správy oznámil, že Zeman nie je schopný vykonávať svoju funkciu.

Miloš Zeman, český prezident Čítajte viac Zeman zle komunikuje a je dezorientovaný, znie z Česka. Hrad tvrdí opak
debata chyba
Viac na túto tému: #Miloš Zeman