Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V husto osídlenej oblasti v obci Ľubica horelo, požiar vyšetrujú

Ilustračné foto Foto: TASR

V dôsledku požiaru zhorela drevená konštrukcia striech dvoch domov, došlo aj k značnému poškodeniu strešných krytín a vecí uložených na povalách.

Ľubica 26. mája (TASR) - Požiarom v husto zastavanej oblasti v obci Ľubica pri Kežmarku, ktorý tento týždeň spôsobil škody v tisícoch eur, sa zaoberá polícia. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia.

"K požiaru došlo v utorok (24. 5.) na Remeselníckej ulici. Pravdepodobne z nedbanlivosti osoby začalo horieť na spoločnej povale rodinného dvojdomu, v husto obývanej a zastavanej oblasti," uviedla hovorkyňa s tým, že išlo o radovú zástavbu viacerých rodinných domov.

V dôsledku požiaru zhorela drevená konštrukcia striech dvoch domov, došlo aj k značnému poškodeniu strešných krytín a vecí uložených na povalách. "Celková škoda bola predbežne vyčíslená na 45.000 eur," uzatvára Ligdayová.