Denník N

Covidová amnestia zrejme nebude pre každého, Kotlár narazil na štátny rozpočet

Splnomocnenec vlády Peter Kotlár. Foto - TASR
Splnomocnenec vlády Peter Kotlár. Foto – TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Covidová amnestia nie je otázkou najbližších týždňov, bližšie informácie o nej sa ľudia dozvedia až po lete, keď vláda definuje, ktoré priestupky by bolo možné odškodniť.

Amnestiu presadzuje poslanec SNS Peter Kotlár, ktorý sa v januári stal splnomocnencom vlády pre prešetrenie pandémie.

„Treba si uvedomiť, že amnestie a hlavne odškodňovanie fyzických osôb, nad ktorým sa rozmýšľa, sú otázkou vážneho zásahu do rozpočtu na rok 2025. Po konzultácii s ministerstvom financií sa budeme rozprávať o tom, ktoré fyzické osoby by mohli byť odškodnené,“ povedal vo štvrtok Kotlár.

Detaily zatiaľ nepoznáme

Splnomocnenec Kotlár prvýkrát o covidovej amnestii hovoril v polovici februára na tlačovej konferencii bez bližších informácií. Neumožnil ani novinárske otázky, hoci médiá sa o detaily jeho návrhu zaujímali. Návrh na covidovú amnestiu chcel predložiť na rokovanie vlády už vo februári, doteraz sa tak nestalo.

Po vlne kritiky z právnickej obce, ale aj od ľudí z dezinformačnej scény poslanec SNS ešte v marci povedal, že nápad zverejnil účelovo, aby zistil nálady v spoločnosti, a je spokojný, že si z neho verejnosť robí žarty.

Covidová amnestia by sa mohla dotknúť

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ficova vláda

Koronavírus

    SNS

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie