Eurokomisia vyzvala štáty, aby obmedzili príchod ľudí z Indie

TA3 TASR
12.5.2021 22:27

Európska komisia vyzvala v stredu členské krajiny Európskej únie, aby spolupracovali s cieľom obmedziť cestovanie z Indie a spomaliť tak šírenie indického variantu koronavírusu.

Eurokomisia vyzvala štáty, aby obmedzili príchod ľudí z Indie
(SITA/AP)

"Je dôležité, aby sme obmedzili kategórie cestujúcich, ktorí môžu pricestovať z Indie a zároveň tých, ktorí budú môcť naďalej cestovať podrobili prísnemu testovaniu a karanténnym opatreniam," píše sa vo vyhlásení EK. Obmedzenia by sa nemali vzťahovať na cestujúcich, ktorí majú na cestu závažné opodstatnenie - ako napríklad naliehavé rodinné dôvody - a osôb, na ktoré sa vzťahuje medzinárodná ochrana.

Takisto by sa nemali týkať ani občanov členských krajín EÚ a ľudí s dlhodobým pobytom, či ich rodinných príslušníkov. Svetová zdravotnícka organizácia v pondelok oznámila, že variant koronavírusu SARS-CoV-2 šíriaci sa v Indii sa zdá byť nákazlivejší ako pôvodný vírus, a označila ho za "znepokojujúci".

WHO tiež  v stredu uviedla, že tento variant bol zaznamenaný v 44 krajinách a vo všetkých šiestich regiónoch WHO. Počet obetí v spojitosti s ochorením COVID-19 v Indii v stredu presiahol 250.000.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok