Heger: Ak budeme zodpovední tak ako doteraz, smerujeme k veľmi dobrým číslam
21.4.2021 11:16
akt. 29.06.2021 04:14

Heger: Ak budeme zodpovední tak ako doteraz, smerujeme k veľmi dobrým číslam

Uložiť článok
Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) pred rokovaním vlády skonštatoval, že zodpovednosť ľudí prináša výsledky, vďaka čomu klesajú počty pozitívnych prípadov aj ľudí v nemocniciach.

VIDEO: E. HEGER A M. KRAJNIAK O PANDÉMII A UVOĽŇOVANÍ OPATRENÍ

Dnes sa tak verejnosť dozvie, či a ako sa bude od pondelka budúceho týždňa ďalej uvoľňovať.  Premiér nechcel zatiaľ ale prezradiť podrobnosti.

„Máme schválené uznesenie o zákaze vychádzania, máme Covid automat. To sú veci, na základe ktorých sme pripravovali uznesenia. A v tomto duchu ideme,” skonštatoval.

Obmedzenie pohybu zrejme bude pokračovať 

Otázne je, či zostane v platnosti aj núdzový stav a zákaz vychádzania po ôsmej hodine večer. Heger poznamenal, že núdzový stav by mohol onedlho ale nahradiť tzv. pandemický zákon. 

Ten by mal schvaľovať parlament v skrátenom legislatívnom konaní, aby mohol začať platiť čo najskôr. 

„Diskusia s poslancami prebieha. Keď to bude nevyhnutné, vieme, že núdzový stav dokážeme predĺžiť na vláde o 20 dní. Cieľ je, aby sme mali pandemický zákon hotový do konca mesiaca,” vyhlásil šéf vládneho kabinetu.

Zároveň naznačil, že obmedzenie pohybu bude pokračovať aj od pondelka. Nemyslí si totiž, že aktuálna situácia sa dokáže v krátkom čas tak radikálne zlepšiť, aby toto opatrenie už nebolo potrebné.

„Pandémia má svoju inkubačnú dobu. Ak budeme ale zodpovední tak ako doteraz, smerujeme k veľmi dobrým číslam,” dodal. 

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Premiér Eduard Heger
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.