Odchádzajúci premiér Robert Fico (vľavo) a Peter Pellegrini - poverený zostavením novej vlády u prezidenta SR Andreja Kisku 15. marca 2018 v Bratislave. Robert Fico skončil vo funkcii predsedu vlády SR. Svoju demisiu podal vo štvrtok do rúk prezidenta Andreja Kisku. FOTO TASR - Martin Baumann
Zdroj: Martin Baumann

Návrat smerákov sa blíži

Mimoparlamentná strana Hlas-SD zožala úspech v januárovom prieskume volebných preferencií, ktorý robila agentúra AKO pre reláciu Na hrane Televízie Joj na vzorke 1 000 respondentov.

Až 18 percent opýtaných by si vo voľbách zvolilo stranu Hlas-SD Petra Pellegriniho. Druhú najvyššiu podporu získali liberáli zo strany Sloboda a solidarita (SaS), ktorí získali 14,2 percenta hlasov a na treťom mieste skončil opozičný Smer-SD s 13,8 percentami hlasov.

Oslovení Slováci odpovedali v prieskume aj na otázku, či by súhlasili s predčasnými voľbami. Viac ako 35 percent opýtaných sa vyjadrilo, že by podporili predčasné voľby. Proti skráteniu funkčného obdobia súčasnej vlády sa vyjadrilo 27,3 percenta opýtaných. Nevedelo odpovedať 3,6 percenta ľudí.

Na snímke poslanec NR SR Peter Pellegrini (HLAS - sociálna demokracia) počas brífingu v rámci 51. schôdze Národnej rady SR 14. decembra 2021 v Bratislave. FOTO TASR - Pavol Zachar
Neprehliadnite

Voľby by vyhral Hlas a viac než 35 percent Slovákov si želá predčasné voľby