Denník N

Slipknot s albumom The End, So Far hlásia nový začiatok

Foto - slipknot11.com
Foto – slipknot11.com

Keď 27. mája 1999 vyšli na pódium putovného festivalu Ozzfest (organizuje ho Ozzy Osbourne a spol.) vo West Palm Beach na Floride členovia skupiny Slipknot, nepoznal ich azda nikto. Bol to ich prvý „veľký“ koncert mimo domova. Debutový album vydali až o mesiac neskôr a boli lokálnou kapelou z mesta Des Moines v štáte Iowa, odkiaľ dovtedy žiadni známi hudobníci nepochádzali.

Ako sa museli cítiť diváci? Z dobového záznamu cítiť z publika určité rozpaky, no už od prvých sekúnd je zjavné, že toto nebude len tak hocičo. Prúd maskovaných vystupujúcich sa zastaví až pri čísle deväť, pričom perkusionista príde s bubeníkom na ramenách, zloží ho a spraví kotrmelec s výskokom, po ktorom pravdepodobne skončí na chrbte. Tváre nevidno, no reč tela vraví „prišli sme vám to všetkým ukázať“.

Pre kontext, zvyčajne majú kapely štyroch alebo piatich členov, nemajú perkusionistov mlátiacich na sud od piva a už vôbec nebývajú navlečení v overaloch a karnevalových maskách. Slipknot do tohto vystúpenia dali od prvej sekundy všetko a ľudia to vycítili. „Vtedy sme ani nevedeli,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie