Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Generálny prokurátor opäť využil známy paragraf 363: zrušil obvinenie Petrovi Brhelovi
Zdielať na

Generálny prokurátor opäť využil známy paragraf 363: zrušil obvinenie Petrovi Brhelovi

Archívne video

Archívne video: Zhrnutie kauzy Mýtnik

BRATISLAVA / Podľa zistených portálu Hospodárske noviny generálny prokurátor Maroš Žilinka využil sporný paragraf 363 a zrušil obvinenie podnikateľovi Petrovi Brhelovi.

O prepustení Petra Brhela informoval portál Hospodárske noviny s tým, že Maroš Žilinka prikazuje orgánom činným v trestnom konaní v prípade Petra Brhela opätovne konať.

Peter Brhel obvinený z prijímania úplatku 

Brhela NAKA zadržala koncom januára pri razii v prípade Mýtnik spolu s exprezidentom Finančnej správy Františkom Imreczem. O pár dní neskôr vyšetrovatelia zadržali aj veľkopodnikateľa Jozefa Brhela. Jeho brat, Peter Brhel, je v prípade Mýtnik obvinený z prijímania úplatku.

Brhel mal od Fleischera zobrať úplatok vo výške 10 tisíc eur z úplatku 100 tisíc, ktoré vyplatil prešovský podnikateľ funkcionárom Finančnej správy SR za to, že pre daňový a colný úrad od neho prenajali administratívno-skladové priestory na dlhodobý prenájom. 

Paragraf 363 známym z večera do rána

Paragraf 363 sa stal z večera do rána asi najdiskutovanejším paragrafom na Slovensku, a pritom je súčasťou nášho trestného poriadku roky. Vďaka tomuto paragrafu totiž môže generálny prokurátor napríklad aj zastaviť vyšetrovanie trestného činu. V praxi ho Generálna prokuratúra SR využíva pomerne často.

Práve na základe tohto paragrafu sa na slobodu dostal Kollárov súkmeňovec, bývalý šéf SISky Vladimír Pčolinský a do väzby sa definitívne nevráti ani Jaroslav Haščák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy