Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Smutný boj hviezdneho herca! Syna chce zbaviť svojprávnosti!
Zdielať na

Smutný boj hviezdneho herca! Syna chce zbaviť svojprávnosti!

Archívne video

Na prvý pohľad sú krásni, bohatí, slávni... No aj mnohé hviezdy skrývajú boľavé tajomstvá. Jednou z najväčších bolestí v živote človeka je trápenie s deťmi. Nie každý vie, že aj jeden z najpríťažlivejších hercov Hollywoodu, Ír Colin Farrell, je otcom zdravotne postihnutého syna. Teraz musí preto riešiť pomerne smutnú záležitosť.

Búrlivák s írskymi koreňmi, slávny herec Colin Farrell (45) žil naozaj pestrý život. Po jeho boku sa objavovalo množstvo žien aj so slávnymi menami ako Britney Spears, Angelina Jolie, Lindsay Lohan, či Demi Moore. Nikdy sa neoženil, ale má dvoch synov so svojimi bývalými priateľkami. S americkou modelkou Kim Bordenave (49) má syna Jamesa Padraiga Farrella (17), ktorý čoskoro dosiahne plnoletosť. Žiaľ, je postihnutý genetickou poruchou, nazývanou Angelmanov syndróm, a preto herec usiluje o doživotné poručníctvo, inak povedané - chlapca chce zbaviť svojprávnosti. Požiadal o to začiatkom tohto týždňa na súde, ktorý má rozhodnúť 27. septembra, píše portál Daily Mail.

O poručníctvo syna sa bude herec deliť so synovou matkou, s ktorou mal kedysi pomerne krátky pomer. V čase keď sa narodil James, mal už Colin plnú hlavu herečky Angeliny Jolie (43), ale na jeho obranu treba povedať, že po oznámení, že sa stal otcom, nasadol do lietadla a šiel sa na syna do pôrodnice v Los Angeles pozrieť. Vtedy ale ešte vyzeral byť synček úplne v poriadku. To, že trpí vzácnou genetickou poruchou prenášanou chromozómom matky, zistili rodičia až keď mal osem mesiacov. Táto porucha je neliečiteľná a prejavuje sa zaostávaním vo vývoji, záchvatmi a trasom končatín. Postihnuté dieťa sa často bezdôvodne smeje, preto sa nazýva aj syndrómom šťastného dieťaťa. Farrell sa priznal, že spočiatku sa za svoje postihnuté dieťa hanbil, prezradil to oficiálne až v roku 2007.

Pozrite si vtipné momenty z Colinovej kariéry:

Matka dieťaťa sa veľmi rýchlo spamätala z prvotného šoku a snažila sa vysvetliť Colinovi, že ho má brať ako normálne dieťa so zvláštnymi črtami. Herec sa ukázal ako zodpovedný otec, neutiekol, o syna sa zaujímal a aj sa mu venoval. Keď ako štvorročný začal chodiť, považoval to za svoj najlepší deň v živote. Lekári ho totiž upozorňovali, že chodiť asi nikdy nebude, čo je pri tomto syndróme bežné, ako aj poškodená jemná motorika rúk, či skolióza chrbtice. Navyše sa v prípade Jamesa ukázalo, že trpí aj ťažkou mentálnou retardáciou. Nedokáže sa sám umyť, najesť, ani obliecť. "Vôbec nehovorí, ľahko prepadá silnej úzkosti a stráca pozornosť," prehlásila jeho pediatrička. Od dosiahnutia plnoletosti ho preto chcú rodičia zbaviť svojprávnosti a zodpovednosť previesť na seba.

​Slávny herec sa nezdráha verejne hovoriť o problémoch s postihnutým synom. "Starostlivosť o dieťa so špeciálnymi potrebami môže byť občas tak brutálna, že máte pocit, že vám to srdce roztrhalo na malé kúsočky. Zdieľaná láska, čistá sila a hrdinstvo sú ale tou ihlou a niťou, ktoré ho zase opravia," prehlásil svojho času. Matka jeho syna je šťastne vydatá za známeho surfera a herca Jimmy Gamboa. Ten ju prijal aj s postihnutým dieťaťom a dokonca ho to motivovalo, aby založil na pomoc zdravotne postihnutým deťom a ich rodinám charitatívnu organizáciu. Okrem neho a manželky sa v nej angažujú aj viaceré známe osobnosti. Colin Farrell má ešte mladšieho syna Henry Tadeusza (11), ten je, našťastie, zdravý, ale ani s ním a jeho matkou už herec dávno nežije.

Súvisiace články

Najčítanejšie