Aktuálne 04. október 2022

Vojna na Ukrajine Zelenskyj podpísal dekrét, ktorým vylúčil rokovania s Putinom

TASR
TASR

„On nevie, čo je dôstojnosť a čestnosť. Preto sme pripravení na dialóg s Ruskom, ale s iným ruským prezidentom,“ vyhlásil ukrajinský prezident.

„On nevie, čo je dôstojnosť a čestnosť. Preto sme pripravení na dialóg s Ruskom, ale s iným ruským prezidentom,“ vyhlásil ukrajinský prezident.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Zelenskyj podpísal dekrét, ktorým vylúčil rokovania s Putinom
Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok podpísal dekrét, ktorým oficiálne vyhlásil vyhliadky na rokovania s ruským prezidentom Vladimirom Putinom za „nemožné“. TASR informuje na základe správy agentúry Reuters.

Dekrét formalizoval Zelenského piatkové vyjadrenia, keď Putin vyhlásil za súčasť Ruska štyri okupované ukrajinské regióny – Doneckú a Luhanskú oblasť a časti Chersonskej a Záporožskej oblasti.

„On [Putin] nevie, čo je dôstojnosť a čestnosť. Preto sme pripravení na dialóg s Ruskom, ale s iným ruským prezidentom,“ vyhlásil v piatok Zelenskyj.

Putin v piatok oslávi 70. narodeniny a ruskej politickej scéne dominuje už viac ako dve desaťročia, píše Reuters. Na základe ústavných reforiem by mohol zostať pri moci až do roku 2036.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v utorok uviedol, že tzv. špeciálna vojenské operácia na Ukrajine sa neskončí, kým Kyjev nebude ochotný rokovať, pretože k rokovaniam sú potrebné "dve strany".

„Budeme buď čakať, kým súčasný (ukrajinský) prezident zmení postoj, alebo čakať na ďalšieho prezidenta, aby v záujme ukrajinského ľudu postoj zmenil," uviedol Peskov.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0