20.10.2021 11:55 | Správy

Covid automat a mapa od 25.10.: Pribudli ďalšie čierne okresy

Zdroj: reprofoto korona.gov.sk

Prehľad zdrojov s aktuálnymi štatistikami, mapami a najnovšími informáciami.

Zverejnené bolo nové rozdelenie okresov podľa Covid automatu na budúci týždeň, teda od 25. do 31. októbra. Veľká časť Slovenska je už čierna a bordová, počet oranžových okresov poklesol.

Základné štatistiky týkajúce sa pandémie koronavírusu a interaktívny prehľad rozdelenia okresov nájdete na oficiálnom vládnom webe korona.gov.sk. Podrobnejšie čísla zobrazíte ťuknutím na odkaz Pozrieť rozšírené štatistiky, nové rozdelenie okresov uvidíte po prepnutí mapy na Budúci týždeň. Po prejdení myšou alebo ťuknutí na niektorý z okresov uvidíte jeho názov, konkrétne údaje a odkaz na nové opatrenia podľa jeho zaradenia.

Aktuálne platné opatrenia nájdete takisto v oficiálnej webovej aplikácii automat.gov.sk. Svoj okres môžete manuálne vyhľadať alebo využiť lokalizáciu pomocou GPS. Tu sa takisto treba prepnúť medzi aktuálnym a budúcim týždňom.

Webová aplikácia Covid automatu vám vyfiltruje relevantné opatrenia podľa vybraného okresu. Zdroj: Reprofoto: automat.gov.sk

S presnejším určením vývoja pandemickej situácie v konkrétnom regióne pomôže prehľadná mapa na webe mapa.covid.chat. Tá pravidelne zobrazuje denné prírastky počtu infikovaných za predchádzajúci deň. Dátum poslednej aktualizácie nájdete v pravom dolnom rohu mapy, zväčša je aktualizovaná k obedu.

Prehľad denného prírastku počtu infikovaných podľa jednotlivých okresov. Zdroj: reprofoto Mapa.covid.chat

História vývoja situácie na celom Slovensku je zase prehľadne spracovaná v samostatnej rubrike spravodajského webu Aktuality.sk. Dáta sú vložené do grafov, každý si ich tak môže medzi sebou ľahko a rýchlo porovnať.

Grafické znázornenie vývoja pandemickej situácie na Slovensku. Zdroj: Aktuality.sk

Ďalšie dáta napokon nájdete aj na stránkach digipay.sk a webe organizácie Dáta bez pátosu. Dáta bez pátosu okrem iného znázorňujú napríklad aj čísla obsadenosti lôžok v nemocniciach.

Čítajte aj Počet nakazených na Slovensku podľa okresov: Kde hľadať najnovšie informácie