Aktuálne 22. september 2021

Kauza Judáš V prípade Petra Gašparoviča a Ladislava Vičana sa má rozhodnúť 14. októbra

TASR
TASR

Prokurátor podal na súd obžalobu z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. V stredu sa čítali listinné dôkazy.

Prokurátor podal na súd obžalobu z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. V stredu sa čítali listinné dôkazy.

Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

V kauze s bývalým šéfom kontrarozviedky SIS Petrom Gašparovičom a bratislavským expolicajtom Ladislavom Vičanom by malo s najväčšou pravdepodobnosťou padnúť rozhodnutie 14. októbra.

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku to uviedla samosudkyňa Ružena Sabová, ktorá dovtedy prerušila hlavné pojednávanie. Prokurátor podal na súd obžalobu z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. V stredu sa čítali listinné dôkazy.

Sudkyňa na začiatku pojednávania prečítala štatistiku predbežných opatrení vydaných Kriminálnym úradom finančnej správy (KÚFS). Počas informovania o správe SIS bola verejnosť z hlavného pojednávania vylúčená.

Pôvodne malo v stredu vypovedať viacero svedkov. Podnikateľ Dušan Bočkay ospravedlnil svoju neúčasť a sudkyňa vzápätí vyhovela návrhu obhajoby, aby boli on a jeho známy Peter Škorvaga vypočutí v rovnaký deň.

Obžalovaní mali participovať na zrušení predbežného opatrenia vydaného Kriminálnym úradom finančnej správy, ktorý zablokoval obchodnej spoločnosti Bopal majetok. Rozhodnutie KÚFS mali pomôcť zvrátiť prijatím úplatku vo výške 400 000 eur, ktorý mali rozdeliť aj iným osobám.

Napokon malo prísť k vyplateniu zálohy vo výške 200 000 eur. V prípade dokázania viny pred súdom im hrozí trest odňatia slobody v trvaní od desať do 15 rokov.

Obžalovaní vyhlásili, že sú nevinní. Prijatie úplatku odmietli.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0