Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

MIMORIADNE Streľba na škole v USA, 15-ročný študent zabil najmenej troch ľudí

(Zdroj: topky)

OXFORD TOWNSHIP - Pätnásťročný študent zastrelil v utorok najmenej troch ľudí a ďalších šiestich zranil pri útoku na strednej škole v americkom štáte Michigan. Informovala o tom agentúra AP s tým, že páchateľ je vo väzbe.

Polícia zasahovala na strednej škole v obci Oxford Township približne 48 kilometrov severne od Detroitu okolo 12.55 h (18.55 SEČ) po tom, čo prijala hlásenie o strelcovi. Toho následne identifikovala ako 15-ročného študenta tejto školy.

Traja mŕtvi sú podľa úradov tiež študentmi, zatiaľ čo medzi zranenými je najmenej jeden vyučujúci. Zástupca šerifa michiganského okresu Oakland Mike McCabe uviedol, že motív útoku zatiaľ nie je známy. Policajti pri zadržaní podozrivého zaistili pištoľ aj niekoľko zásobníkov. "Mal pri sebe zbraň, vzali ho do väzby," povedal McCabe, pričom odmietol poskytnúť ďalšie podrobnosti.

Budovu školy uzavreli a študenti dostali príkaz prečkať v zamknutých triedach, kým budovu neprehľadajú policajti. Študentov neskôr odviedli do neďalekého obchodu s potravinami, odkiaľ si ich mohli vyzdvihnúť rodičia.

Viac o téme: StreľbaStredná školaUSAMichigan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu