Na hlavný obsah

Ľuboš Blaha poskytol rozhovor ruskej štátnej televízii. Naši spojenci robia chyby, reagoval pre RTVS

V rozhovore mal urážať spojencov Severoatlantickej aliancie.

Ľuboš Blaha poskytol rozhovor ruskej štátnej televízii. Naši spojenci robia chyby, reagoval pre RTVS
Na snímke Ľuboš Blaha. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Progresívne Slovensko (PS) upozorňuje, že Ľuboš Blaha (Smer-SD) poskytol propagandistický rozhovor pre ruskú štátnu televíziu RT, ktorá je hlásnou trúbou Vladimira Putina. Predseda PS Michal Šimečka označil obsah tohto rozhovoru za škandalózny. Reakciu poskytol RTVS aj samotný Blaha.

„Podpredseda slovenského parlamentu obviňuje z rozpútania vojny NATO, ktorého sme členmi. Uráža našich spojencov nezmyselnými konšpiráciami o Hitlerových narodeninách. Vyčleňuje nás z EÚ a NATO, ktorých lídrov označuje za vojnových štváčov a niekoho, kto neznáša mierumilovných Slovákov,“ povedal o Blahovom rozhovore Šimečka.

„A navyše, ľudí čo na to poukazujú, označuje za Judášov a agentov. K tomu navyše popiera historickú skúsenosť celej strednej a východnej Európy s Ruskom. A pre zastavanie vojny podľa neho stačí samozrejme jediné, aby Ukrajina začala debatovať‘,“ dodal líder PS.

„Neurážam našich spojencov, ale myslím si, že robia obrovské chyby, pokiaľ ďalej eskalujú konflikt s Ruskou federáciou. Ak sa to vymkne z rúk, môže to viesť až k tretej svetovej vojne. V slovenskom národnom záujme je mier, rokovať o mieri a zastaviť boje, ktoré stoja život státisíce ľudí na Ukrajine,“ reagoval pre RTVS Ľuboš Blaha.

„Pokiaľ niekto chce podporovať ďalšie krviprelievanie, a zjavne PS a jej pobočky KDH a SaS takéto niečo majú v úmysle, tak to jednoducho odmietame a budeme to hovoriť veľmi jasne, veľmi nahlas a aj pre zahraničné médiá,“ dodal.

Rozhovoru Ľ. Blahu pre ruské médiá sme sa venovali v Správach RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko