Denník N

Do súdnej rady mieri Harabin. Ak chce byť predsedom, musí poraziť sudkyňu Kosovú

Štefan Harabin. Foto - TASR
Štefan Harabin. Foto – TASR

Sudcovská časť súdnej rady by najradšej videla ako predsedníčku Marcelu Kosovú. Lenže na zvolenie potrebuje desať hlasov, a ak nezíska na svoju stranu nesudcovských nominantov, môže mať problém. Otvorila by sa tak možnosť Harabinovej kandidatúry. Toho však musia najskôr v parlamente podporiť v Hlase, aby sa vôbec do súdnej rady dostal.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Odvolaného predsedu súdnej rady Jána Mazáka by mala nahradiť bratislavská sudkyňa Marcela Kosová. Tak si to predstavuje časť členov rady. Kosovej kolega zo súdu Peter Šamko v rozhovore pre Denník N potvrdil, že sudkyňu navrhne za predsedníčku.

Kosová s kandidatúrou súhlasí a hovorí, že ju oslovili viacerí členovia súdnej rady. Voľba by mala prebehnúť na zasadnutí súdnej rady, ktorá sa začína 14. mája.

Plány sudcovskej časti súdnej rady môžu naraziť na zámery vládnej koalície. Slovenská národná strana v pondelok informovala, že navrhne za člena rady

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Ficova vláda

Hlas

Smer

SNS

Štefan Harabin

Slovensko

Teraz najčítanejšie