Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ženu počas lockdownu po vyše 30 rokoch prepustili z práce: Klobúk dole predtým, čo potom spravila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WREXHAM - Letecká spoločnosť British Airways bola nútená počas pandémie COVID-19 hromadne prepúšťať svojich zamestnancov. Tento osud postihol aj jednu letušku, ktorá zo dňa na deň ostala bez práce. Novú si však našla takmer okamžite, pretože pandémia si to priam vyžadovala.

Sarah Gouldingová (54) prišla o prácu v aerolinkách British Airways, keď koronavírus udrel v plnej sile. Bola jednou z 10-tisíc zamestnancov, ktorých museli prepustiť, píšu News 7 Today. Ako letuška pracovala dlhých 32 rokov a za ten čas sa odohrala nejedna situácia, kedy musela pomáhať pri záchrane života a poskytovala prvú pomoc. 

Pilot odhalil TRIKY, vďaka ktorým sa dá prežiť letecká havária: Jednu vec určite nerobte!

Práve táto skúsenosť ju viedla k tomu, aby sa stala zdravotnou sestrou. Ako sa sama vyjadrila, vždy bola rada, keď sa niekoho v núdzi podarilo zachrániť. "V British Airways som bola maximálne spokojná. Mala som to šťastie, že počas pracovnej doby som precestovala v podstate celý svet. Okrem toho sme každý rok v rámci výcviku museli absolvovať školenia prvej pomoci, pretože v tak vysokej nadmorskej výške si sanitku jednoducho nezavoláte," objasnila. 

Sarah zažila podľa svojich slov v lietadle takmer všetko. Medzi najťažšie situácie patril pôrod na palube alebo infarkt, kedy o záchrane života rozhodujú sekundy. "Práca v záchrannej službe ma oslovila. Páči sa mi myšlienka pomáhať ľuďom a som rada, keď môžem byť v teréne. Práca letušky sa vyznačovala tým, že nikdy nie ste dlho na jednom mieste a toto som si chcela zachovať aj v novej práci." 

Gouldingová pracuje ako zdravotná sestra pohotovostnej služby vo Wrexhame v Severnom Walese. "Počas každého zásahu myslím na svojich rodičov a starých rodičov. Postupujem stále tak, akoby to boli oni. Nikdy neviete, kedy príde to najhoršie a želám si, aby bolo o nich v núdzi dobre postarané," dodala na záver.

 

Viac o téme: Zdravotná sestraLetuškaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu